Alkalmazás összehasonlító funkció jön a Google Play Áruházba

0

A Google egy olyan opciót tesztel a Play Áruházban, amelynek segítségével össze lehet hasonlítani az azonos kategóriába tartozó alkalmazásokat, ezáltal könnyítve a kiválasztást.

Le kell szögezni, hogy egy adott funkció tesztelése még nem jelenti azt, hogy a végén az bele is kerül az alkalmazás nyilvános kiadásába, mindenesetre cikkünk tárgyának elég sok értelme volna. A “Compare”, vagyis összehasonlítás menü az alkalmazások adatlapjának alján jelenik meg egy kísérleti verzióban, és jelenleg csupán a médialejátszókat lehet összemérni a segítségével, de már itt is szembetűnő, hogy mennyire hasznos lehet egy ilyen opció. Az appokat olyan tényezők alapján vetik össze, mint az offline lejátszás, a vizuális minőség, mennyire könnyű őket használni, milyen a felületük, illetve, hogy képesek-e a televízióra kivetíteni az éppen lejátszott tartalmat vagy sem. A funkcióra az AndroidPolice csapata lett figyelmes.

Ez az új lehetőség nagy valószínűséggel azon felhasználók visszajelzéseire alapul, akik előszeretettel írnak értékeléseket a különböző alkalmazások alá. Így nem csupán a pontszám alapján lehetne kiválasztani a számunkra legjobbat, de meg tudnánk vizsgálni több szempontot is. Sokszor egyébként igazán elképesztő okok miatt pontoznak le, avagy fel egy applikációt, így a csillagok számát sem lehet minden tekintetben autentikusnak mondani. Személyes tapasztalat, hogy sokszor egy három csillagos applikáció oldja meg azt az idegesítő problémát, amire jobban értékelt alkalmazások nem voltak képesek.

Akárhogy is, ez az új funkció még csak egy tesztelési folyamat része, és egyelőre csak bizonyos felhasználók számára érhető el. Ha a Google Play Áruház 22.4.28-os verzióját futtatja a készüléked, akkor van némi esély arra, hogy nálad is feltűnik a Compare funkció, ami remélhetőleg bekerül majd a végleges változatban is, mert a lehetőség, hogy applikációkat hasonlítsuk össze bizonyos szempontok alapján, jócskán lerövidítené az utat, ami a számunkra megfelelő szoftver megtalálásához vezet.

Forrás: AndroidPolice, via PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid