Állítólag már készül az Android 12.1, ami egy speciális kiadás lesz

0

Egyelőre még várunk az Android 12 kész, végleges kiadására, ami talán október elején érkezik, friss információk szerint azonban már készül egy 12.1-es verzió is, mégpedig speciálisan hajlítható kijelzős telefonokra.

Az XDA fejlesztői lettek figyelmesek egy új, kisebb változásokat hozó Android verzióra, ami jó eséllyel a 12.1-es számot viseli majd. Szó sincs arról, hogy a még el sem készült Android 12-t máris elavulttá tennék, a most felbukkant kiadás ugyanis speciális célt szolgálhat.

Az Android 12.1 leginkább olyan újításokat hozhat, amik a hajlítható telefonokon jöhetnek jól, olyasmikre kell gondolni, amik kifejezetten a képernyő hajlításával, illetve az appok változó méretű megjelenésével kapcsolatosak. Optimalizálják például az összezáráskor és kinyitáskor megjelenő animációkat, a többképernyős alkalmazásfuttatást, az alsó menüsor viselkedését és hasonlók.

Aki követi a tech híreket, annak az is feltűnhet, hogy összeérnek a szálak, ugyanis korábban már többször hallhattunk arról, hogy a Google egy hajlítható kijelzős Pixel telefonnal készül, és minden bizonnyal ezen debütál majd az Android 12.1, már ha ez lesz a rendszer neve.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid