Hivatalos: egyesül a OnePlus és az Oppo rendszere, OnePlus 9T pedig nem lesz

0

2016 óta minden évben kaptunk egy frissített verziót az éppen aktuális OnePlus csúcsmodellből. Ez a tendencia a 3T modellel kezdődött, és egészen a tavalyi 8T-ig tartott, ám most megtörik a hagyomány, ráadásul ezt hivatalos forrásból is megerősítették nemrég. Szintén innen derült ki, hogy az Oppo és a OnePlus még szorosabbra fűzi a kapcsolatát, egyesítik a szoftveres felületüket.

Pete Lau, a OnePlus vezérigazgatója és társalapítója az Android Authority munkatársainak megerősítette, hogy idén nem lesz OnePlus 9T. Korábban azt pletykálták, hogy T-sorozatú Pro modell megjelenése elmarad, de ez annyira nem volt felkavaró hír, mert már tavaly sem jelent meg ilyen variáns az előző zászlóshajóból. De azért az alapmodell ráncfelvarrt változatára mindenki számított, legalábbis eddig.

Teljesen racionális indokok húzódnak meg e döntés mögött, és nagy fantázia nektek sem kell, hogy kitaláljátok, melyek is ezek. Így van, a globális chiphiány az átka ennek a készüléknek is, ami megnehezíti egy rakás egyéb mellett a csúcskategóriás okostelefonok gyártását is.

Lau arról is beszélt, hogy az Oxygen OS nagy változásokon fog keresztülmenni. A kínai vállalat egyesíti a Color OS és Oxygen OS rendszereket, előbbi nem más, mint a testvércég, az Oppo saját Android interfésze. Ugye a két márka most még közelebb kerül egymáshoz, és egy ilyen átmenet kellős közepén egy új okostelefon bemutatása igencsak bonyolítaná a dolgokat.

Tehát idén már a OnePlus zászlóshajók alapmodellje sem kap frissített verziót, ami talán csalódottsággal tölt majd el egyeseket. Ez viszont még nem jelenti azt, hogy idén már semmilyen mobil nem kerül ki a OnePlus műhelyéből, akadhatnak még meglepetések a gyártó tarsolyában. OnePlus 9T és 9T Pro viszont nem lesz.

Forrás: AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid