Android rendszerű órát fejleszthet a Samsung

0

Egy némileg megosztó, ugyanakkor cseppet sem valószínűtlen szóbeszéd ütötte fel nemrégiben a fejét, amelynek forrása egy amúgy általában megbízható szivárogtató, aki azt állítja, hogy a Samsung a következő okosórájára Tizen helyett Android alapú rendszert fog telepíteni. Ez egyébként nem az első alkalom, amikor arról beszélnek, hogy a vállalat Wear OS-t használna Tizen helyett, Evan Blass, egy másik népszerű szivárogtató már 2018-ban hírt adott arról, hogy bizonyos Samsung munkatársak ilyen rendszert futtató órát használnak, vélhetően tesztelési célzattal.

A legújabb hírek forrása nem Evan Blass, hanem Ice Universe, aki szintén híres arról, hogy rendre beválnak a jóslatai. De mégis mi a nagy szám abban, hogy Wear OS váltaná a Tizen ökoszisztémát? Lényegében az, hogy szinte az összes eddig piacra dobott Samsung márkájú okosóra utóbbit használta, és a közmegegyezés szerint jobbak is, mint zöld robotos rendszert futtató társaik. Így aztán sokak szerint eléggé valószínűtlen, hogy a jól bevált megoldásokat éppen most cserélné le a koreai tech gigász. De akkor mi lehet a szóbeszéd hátterében?

Nem lehetetlen, hogy a cég vezetői a már meglévő Tizen rendszert futtató okosórák mellett egy vadonatúj széria piacra dobását tervezik, ami nem felváltaná a Samsung Galaxy Watch családba tartozó készülékeket és azok lehetséges folytatásait, hanem azokkal párhuzamosan próbálnának sikereket aratni. Meg kell jegyezzük, hogy nem ez volna az első eset, hogy Android operációs rendszert futtató okosórát jelentet meg a Samsung, 2014-ben például ott volt a Gear Live, ami az első és egyben az utolsó viselhető eszközük volt a Google által fejlesztett szoftverrel.

Samsung Gear Live

Mivel Ice Universe nagyon ritkán téved, valami lehet ezekben az értesülésekben, amelyekre egyelőre mérget venni nem igazán érdemes, ugyanakkor ajánlott lesz figyelemmel kísérni a vállalat órákkal kapcsolatos bejelentéseit, mert a végén az is megtörténhet, hogy tényleg megjelenik majd egy újabb Android alapú rendszert futtató Samsung okosóra.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid