Hivatalos: árat emel a Xiaomi, drágábbak lesznek a mobiljaik

0

A Xiaomi tavalyi tőzsdei eredménye alapul szolgált néhány pletykának, melyek szerint a kínai gyártó árakat szándékozik emelni. A vállalat akkor határozottan elutasította ezt, és szóvivői biztosították a rajongókat arról, hogy az általuk használt 5 százalékos haszonkulcson eszük ágában sincs változtatni. A legújabb bejelentés alapján azonban eddig tartott ki az ázsiai cég filozófiája, ugyanis a jövőben növelni fognak az árakon. Persze túlzottan azért nem kell pánikba esni, és az alábbiakban az is kiderül, hogy miért.

Természetesen az elképzelés, hogy az árak emelését örökké el lehet kerülni, túl optimistának tűnt, hiszen a Xiaominak biztosítania kell a befektetők számára a kellő profitot. A cég vezérigazgatója és társalapítója, Lei Jun most nyilatkozott az ügyet illetően, hogy tiszta vizet öntsön a pohárba. Először is, az árakkal kapcsolatos változások főleg a felsőkategóriás okostelefonokat fogják érinteni, de azokat sem olyan módon, hogy csökkenjen a vásárlói kedv.

A vállalat vezetője szeretné megszüntetni azt a sztereotípiát, mely szerint ők csak “olcsó” mobilokat tudnak gyártani. A jövőben szeretnének többet fordítani a készülékek fejlesztésére, és ezáltal még ennél is jobb termékeket előállítani. Ez a gyakorlatban azt vonja magával, hogy a Xiaomi telefonok drágábbak lesznek a jövőben, de nem sokkal – állítja Lei Jun.

A nyilatkozat során a Xiaomi vezetője azt is felfedte, hogy nagy valószínűséggel a Xiaomi Mi 9 volt az utolsó olyan zászlóshajójuk, amit 3000 jüannál, vagyis kb. 450 dollárnál olcsóbban dobtak piacra. Aggódni viszont nem érdemes, hiszen az emelés nem lesz nagyon durva, és egyben minőségi előrelépésekkel fog járni, ha hihetünk a vezérigazgató úrnak. Azoknak pedig, akik igazán költséghatékony mobilokra vágynak, továbbra is ott lesznek a nemrég különvált Redmi almárka által készített, valóban remek ár/érték aránnyal bíró készülékek.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid