Asus Fonepad 7 – óriástelefon Lollipoppal

0

A hatalmas kijelzővel rendelkező okostelefonok – vagy a telefonálásra is alkalmas táblagépek – kedvelőinek legnagyobb örömére az Asus bemutatta az új Fonepad 7-et. Az FE375CL kódnevű készülék nem lesz egy csúcsragadozó, viszont kedvező árazást és Android 5.0 Lollipoppot fog kapni.

Dizájn tekintetében nem sok minden változott a 2014-es modellhez képest, sokkal érdekesebb az, ami belül található. A phablet burkolata alatt egy 64 bites Intel Atom Z3530-as processzor ketyeg, amelynek négy darab magját 1.3 GHz-re skálázták a tajvani mérnökök. A megjelenítő mérete és felbontása csupán egy hangyányit változott, de az legalább előnyére: 7 colon 1280×720 képpontot kapunk a korábbi nem túl acélos, 1024×600-hoz képest.

Asus Fonepad 7 b

Nem meglepő módon a készülék alkalmas telefonhívások lebonyolítására, képes lesz felcsatlakozni 3G és LTE hálózatokra egyaránt, mindössze a megfelelő micro SIM kártyát kell behelyeznünk. Bár minden szempontból egy középsúlyú versenyzőről beszélhetünk, szerencsére a 2 GB RAM-ot nem spórolták ki a phabletből, és a belső tárhely mérete is választható: 8, de akár 16 GB-os háttértárral is kérhetjük a Fonepad 7-et. Ha mindez nem lenne elég, előttünk a lehetőség, hogy akár egy 64 GB-os micro SD kártyával tovább bővítsünk. És persze ne feledkezzünk meg az 5 GB-os felhőalapú tárolóhelyről sem, amelyet az Asus a terméke mellé kínál, mégpedig korlátlan időre.

A fotózás kedvelői valószínűleg nem lesznek elragadtatva a hátlapon található 5 megapixeles kameramodultól, viszont 2 megapixeles előlapi társa egy kis alkalmi videochateléshez még bőven elegendő lehet. A Fonepad 7 108.9×194.3×9.8 mm-es méretekkel, illetve 299 grammos súllyal rendelkezik, és a gyártó állítása szerint olyan akkumulátort kap, amellyel akár 12 órán keresztül is képes lesz aktívan üzemelni.

Asus Fonepad 7 c

A készülék ára 250 dollár lesz, és első körben a tajvani vásárlók juthatnak majd hozzá. Nemzetközi értékesítésről eddig nem esett szó, de tekintve a korábbi generációk harsány sikerét – nálunk is jól fogyott az első modell -, valószínű, hogy a Fonepad 7 fel fog bukkanni az ázsiai piacokon kívül is.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid