Szupergyors processzoron dolgozik az LG

0

A nagy rivális, a Samsung példáját követve az LG is egy házon belüli, mobilokba szánt chipseten dolgozik – állítják dél-koreai források. Korábban volt már szó hasonló fejlesztésekről, ám azokkal ellentétben ezúttal egy csúcsmodellekbe szánt chip megalkotására törekszik a vállalat.

A projekt hátterében több dolog lehet: az első és legfontosabb a költséghatékonyság, de a Snapdragon 810-zel kapcsolatos problémák is hozzájárulhattak a döntés meghozásához. Hasonló okok miatt fejlesztette ki a Samsung az Exynos 7420-at, amelyet az S6-ba, illetve csúcstáblagépeibe szán majd. Az LG chipsetje már év végére eljuthat a tömeggyártás fázisába, de leghamarabb csupán 2016-ban bukkanhat fel működőképes készülékben, ami nagy valószínűséggel a G5 lesz.

LG-G3-Screen-and-the-NUCLUN-processor-1

A processzor belsejében a nemrég felfedett bivalyerős Cortex-A72-es magok lesznek energiatakarékos Cortex-A53-as magokkal párosítva. Az ARM direkt a Cortex-A72-höz fejlesztette ki a Mali-T880-as grafikus gyorsítót, így több mint valószínű, hogy ez belekerül az LG chipsetjébe is. Ahogyan azt az elején is említettem, ez nem az első ilyen próbálkozás az LG-től. A G3 Screen a gyártó saját fejlesztésű Nuclun processzorával volt szerelve, amely nem mondható egy világmegváltó technikai megoldásnak, arra viszont első osztályú volt, hogy valahol elkezdődjön a dél-koreai gyártó jelenlegi, házon belüli fejlesztése.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid