Az Amazon igyekszik jóvátenni, hogy nagy mennyiségben zúztak be új műszaki cikkeket

0

Mi is beszámoltunk arról, hogy az Amazon mekkora botrányba keveredett a közelmúltban, mert egy fedett kamerás nyomozás, illetve további vizsgálódások azt derítették ki, hogy a nemzetközi cég brutális mennyiségben semmisít meg nem értékesített vagy visszaküldött, olykor teljesen új műszaki cikkeket, köztük méregdrága laptopokat, televíziókat és sok minden mást. Jeff Bezos vállalata most igyekszik enyhíteni az eladatlan termékek megsemmisítése okán keletkezett ellenérzéseket, ennek érdekében két új programot jelentettek be a minap.

Az Amazon a jövőben azon lesz, hogy csökkentse a pazarlás mértékét, persze ehhez az is kellett, hogy lebukjanak az ITV News nyomozása során. Az általuk bejelentett vadonatúj programok az “FBA Liquidations” és az “FBA Grade and Resell” neveket viselik, ezeknek a segítségével könnyebb dolga lesz a különböző cégeknek akkor, ha újra értékesíteni szeretnének olyan termékeket, amelyeket a vásárlók valamilyen okból kifolyólag visszaküldtek, vagy egyszerűen túl nagy a raktárkészletük. A programok azoknak a lépéseknek az ékes példái, amelyeket az Amazon annak érdekében tesz, hogy a közvetlenül általuk vagy partnereik révén értékesített termékek jó helyre kerüljenek, és ne váljanak hulladékká – állítja Libby Johnson McKee, az Amazon WW Returns, ReCommerce and Sustainability igazgatója.

Azok az eladók, akik a visszaküldött termékeket ismét értékesíteni szeretnék, “használt” termékként újra listázhatják portékáikat az Amazonon. Amikor egy terméket visszaküldenek, a forgalmazó dönthet arról, hogy beállít egy új árat, és az adott holmit automatikusan átirányítják ebbe az új programba. Az Egyesült Királyságban már életbe lépett ez az opció, és a tervek szerint az év végére az Egyesült Államokban is élesítik, 2022 elején pedig Németországban, Franciaországban, Olaszországban és Spanyolországban is elérhető lesz.

A másik, FBA Liquidations névre keresztelt program lehetőséget biztosít az eladóknak, hogy az Amazon technológiai hátterét és viszonteladói csatornáit használva legalább egy részét visszaszerezzék a készletekkel kapcsolatos költségeknek minden visszaküldött vagy raktárkészleten ragadt termék esetén. Ez a program egyébként már él az Egyesült Államokban, Németországban, Franciaországban, Olaszországban és Spanyolországban, az Egyesült Királyságban pedig augusztusban fogják életbe léptetni.

Hogy aztán ezek az új erőfeszítések mennyire lesznek elégségesek az Amazon állítólagos pazarlásának enyhítésére, azt csak a jövő döntheti el. Nagy szavakban amúgy nincs hiány a cégnél, amely azt állítja, hogy 2025-re szeretnének átállni 100 százalékban megújuló energiára, 2045-re pedig nullára redukálnák a szén-dioxid kibocsátásukat. Reméljük, hogy ezeket a kijelentéseket komolyan is gondolják.

Forrás: AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid