Sokkal egyszerűbb lesz a frissítés az Android 8.0-val

0

Az Android 8.0-ban egy érdekes új funkció jelenik meg, melynek köszönhetően az operációs rendszer frissítéséhez nem lesz többé szükségünk szabad helyre a háttértáron.

A telefonok mostanra már szinte önállóan működnek, így már meg sem lepődünk, ha készülékünk új frissítést jelez. Amikor viszont szeretnénk feltelepíteni, és nincs elég szabad hely a képek/videók/játékok miatt, az elég zavaró tud lenni. A legújabb információk szerint a Google kidolgozott egy eljárást, amellyel ez megszűnik, és nem okoz többé problémát.

A Google már az Android 7.0-ban kidolgozott egy módszert, melyet “Seamless Update”-nek nevezett. Ez azt jelenti, hogy a telefonon 2 partíció van a rendszernek, de egyszerre csak az egyikről fut. Frissítéskor letöltődik az új szoftver, és a másik, használaton kívüli partícióra települ, miközben mi zavartalanul használhatjuk tovább a mobilt. Újraindításnál pedig a telefon mindig azt a szoftvert tölti be, amelyik frissebb.

Ezt a funkciót fejlesztették most tovább, és az Android 8.0-ban közvetlenül, streamelve fognak érkezni az adatok, és nem lesz szükség szabad helyre a letöltéshez. A használaton kívüli partíció törlődik, és egyből ide másolódik fel az új szoftver, a főpartíción pedig mindössze 100 Kbyte hely szükséges a metaadatoknak.

Ahhoz, hogy egy telefon ezt támogassa, Android 8.0 kell hogy fusson rajta, és rendelkeznie kell a duál partícióval, melyet a gyártóknak kell implementálniuk a mobilokba. Jelenleg egyedül a Google Pixel telefonok rendelkeznek a szükséges hardveres felépítéssel, és kérdéses, hogy a gyártók mennyire lesznek hajlandóak ezt beépíteni az újabb készülékekbe.

Egyébként az a hír járja, hogy a Play Áruház is megkaphatja ezt a fejlesztést, és az alkalmazások is sokkal gördülékenyebben frissülhetnek a jövőben.

Forrás: Arstechnica

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid