Az Android felhasználók lojálisabbak, mint azok, akik iOS-t használnak

0

Érdekes tanulmányt készítettek, ahol azt vizsgálták, hogy a két táborból melyik fél vált inkább a másik platformra, és melyik a ragaszkodóbb.

Gyaníthatóan mindenkinek van olyan az ismerősi körében, aki iPhone-t használ, és ezek az egyének sokszor ki is hangsúlyozzák, hogy soha több nem váltanak Androidra. Persze ehhez hozzátartozik, hogy nem egy ember 40-50 ezres droidos készüléket használt, és innen váltott a több százezres iPhone-ra, így kissé igazságtalan az összehasonlítás.

Emiatt mi is azt gondoltuk, hogy iOS felhasználók inkább maradnak az Apple háza táján ha készülékváltásról van szó, ám úgy tűnik, ez nem feltétlenül van így. A kutatás szerint az Android felhasználók 91%-a marad a platformnál, míg ugyanez a szám az iOS felhasználók esetén 86%.

Maga a statisztika egyébként egy kicsit ellentmondásosnak tűnhet, mivel több Android felhasználó vált iOS-re mint visszafelé, viszont jóval nagyobb az Android felhasználók tábora, mint az ellenzék, így arányaiban mégis csak többen ragaszkodnak a robotos rendszerhez mint az iOS-hez.

A kutatást a CIRP (Consumer Intelligence Research Partners) végezte el az Egyesült Államokban, és 2017-es adatokat vettek alapul. Azt vizsgálták, hogy aki váltott, az milyen rendszert használt előtte, és milyen rendszert utána.

Azt is megosztották velünk, hogy mivel már csak 2 rendszer maradt talpon, így a felhasználók ha elköteleződnek valamelyik mellett, onnantól már nem szívesen váltanak, mivel ha egy adott OS-re veszik meg a programokat, ráadásul megszokják azt, akkor kitartanak mellette. Azt is hozzátették, hogy a prémium szegmensben továbbra is Apple készülékei fogynak jobban.

Forrás: Phonearena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid