Az eredeti Angry Birds játék kikerül a Play Áruházból

0

Az első és eredeti Angry Birds játék 2009-ben jelent meg, majd később mint Rovio Classics: Angry Birds lehetett megvásárolni. A mobilos játékot meghatározó alkotás február 23-án törlésre kerül a Google Play Áruházból, így mondhatni egy korszak ér véget a nyugdíjazásával.

A bejelentés hivatalos, egyenesen a játék fejlesztőjétől, a Rovio Entertainment-től származik, amely a Twitteren osztotta meg a szomorú hírt. Miközben a játékot eltávolítják az androidos alkalmazásboltból, addig az App Store-ban átnevezik “Red’s First Flight”-ra további felülvizsgálatig.

Miután a játékot eltávolították a Play Áruházból, azt többé nem lehet megvásárolni, sem letölteni, de akinek a készülékén ott van, az ezután is játszani tud majd vele, legalábbis ezt ígérik a fejlesztők. Mindenesetre ha a cím részét képezi a profilodnak, érdemes még most letölteni és tesztelni a működőképességét.

A Rovio azzal indokolja játék eltávolítását, hogy az hatással van a jelenlegi játékkínálatukra, vélhetően szeretnének az újabb kiadásokra és címekre fókuszálni (amikben már mikrotranzakciók is vannak). Szerencsére aki a szériával akar játszani, valószínűleg továbbra is megtalálja majd a neki tetsző címet, hiszen a második rész, az Angry Birds Dream Blast, illetve a további részek, az Angry Birds Friends, az Angry Birds Journey, az Angry Birds Reloaded és az Angry Birds Minecraft továbbra is megtalálhatók lesznek a Google Play Áruházban.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid