Az Essential Phone folytatása kínálhatja a tökéletes megoldást a notch problémára

0

Habár az Andy Rubin által alapított Essential első okostelefonja nem érte el azokat a sikereket, amelyeket az fejlesztők megálmodtak neki, az Android atyja nem adja fel, és csapatával gőzerővel dolgozik az utódon. A nagy valószínűséggel Essential Phone 2 névre hallgató készülék véglegesen megoldhatja a szenzorsziget kérdését, megjelenítőbe fúrt lyukak, és más hasonló szemet sértő dolgok nélkül.

A cél természetesen nem más, mint a kijelző körüli keret szinte teljes megszüntetése, ám ezúttal bevágások, lyukak és más hasonlók formatervi elemek mellőzésével. Igazából ez az a megoldás, amire mindig is vártunk, minden egyéb koncepció, mechanikus konstrukció, periszkóp, csupán az idő húzása volt az igazi ötlet megvalósítása előtt. Az Essential az előlapi kamerát a képernyő mögé tenné (végre), ami részben átlátszóvá válna fotók készítésekor, lehetővé téve a szükséges fény átjutását. Egyéb esetben pedig teljesen rejtett lenne a szenzor, azaz nem látszódna semmilyen fekete lyuk, csak maga a kijelző.

Az újító hajlamú cég jelenleg OLED és LCD képernyőkkel is kísérletezik, hogy minden lehetséges opciót körül tudjanak járni jó alaposan. Talán még említést érdemel, hogy a gyártó egy képernyőbe szerelt ujjlenyomat-olvasóra bízná a biometrikus azonosítást. Egyelőre nem tudni semmit a készülék debütálásának időpontjáról, ám forrásaink úgy vélik, a telefon még az idén leleplezésre kerülhet.

Az Essential Phone nem volt egyértelmű siker

Korábban Andy Rubin egy nyilatkozatában olyan okostelefonról beszélt, ami teljesen más lehet, mint az eddig megismert mobilok, az általa emlegetett masina magától lenne képes emailekre válaszolni, vagy időpontot egyeztetni. Amennyiben a saját termékére gondolt, akkor a mesterséges intelligencia terén is komoly előrelépésre lehet számítani az Essential Phone 2 kapcsán. Már csak remélni kell, hogy mindez nem csak jól hangzó ígéret, hanem egy valóban forradalmi külsejű, és rendkívüli belbeccsel rendelkező okosmobil érkezik.

Forrás: GizChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid