Az LG sem az Apple-ről másolt

0

Még mindig a notch-ról van szó, hiszen minden gyártónak felteszik a kérdést, miért nem próbáltak egyéni megoldással előállni, ám érdekes módon senki nem meri bevallani, hogy másoltak.

Az LG bemutatta a legújabb csúcskészülékét, ami LG G7 ThinQ néven debütált, és a gyártók között egyre népszerűbb notch dizájnt kapta. Ez nagyjából fél évvel az iPhone X bemutatója után történt, így természetesen felmerül a kérdés, vajon az Apple-től vették-e az ötletet.

Hwang Jeong-hwan, a mobilrészleg vezetője reagált a felvetésre a dél-koreai bemutató alkalmával. Állítása szerint az LG már jóval az Apple előtt dolgozott a saját megoldásán, ami bár kinézetben hasonló a többi gyártóéhoz, eltérő fícsörrel rendelkezik.

Hwang azt is elárulta, hogy nem preferálja a “notch” elnevezést, mivel ez azt sejteti, hogy valami hiányzik. Ehelyett a cég úgy gondol a megoldásra, mint egy második kijelzőre, hiszen több terület áll rendelkezésre.

Azt is kiemelte, hogy nem igaz az állítás, miszerint az LG visszaváltott az OLED kijelzőről az LCD-re, egyszerűen csak arról van szó, hogy az OLED kijelző a V széria kiváltsága. Érdekességképpen még hozzátette, hogy később esetleg az Animojik támogatása is bekerülhet a mobilba, hiszen ennek semmilyen technikai akadálya nincs.

Forrás: Gsmarena

 

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid