Ezeket a mobilokat vették a legtöbben 2018 elején

0

Kijöttek a legfrissebb statisztikák a 2018-as első nyegyedévi okostelefon-eladásokkal kapcsolatban, és bizony elég meglepő lett a toplista.

Az Apple-t rengeteget kritizálják az árazása miatt, ám úgy látszik, hogy az eredmények őket igazolják. Több hír is jelent meg arról, hogy az iPhone X gyártását csökkentik a gyenge kereslet miatt, és hogy az iPhone 8/8 Plus abszolút nem kelendő, mivel hasonlók az előző szériához, ám jóval drágábbak azoknál.

Ehhez képest ez a 3 telefon áll az élen, méghozzá nem is kevés előnnyel. Az iPhone X–ből 16 millió darabot adtak el, ami a Strategy Analytics szerint 4.7%-os piaci részesedést takar. Ezek szerint az év első 3 hónapjában majdnem minden 20. eladott telefon iPhone X volt, ami elsőre teljesen hihetetlennek tűnik.

A 4. hely is az almás cégé, mivel itt az iPhone 7 végzett, ami még mindig elég jól fogy. Az 5. helyet a Xiaomi Redmi 5A szerezte meg, ami egy belépőszintű, de nagyon jól árazott modell, így pl. Indiában iszonyat kelendő lett. Egyúttal ez lett a legtöbbet eladott androidos mobil is 2018 elején.

A 6. helyen a Samsung Galaxy S9 Plus végzett, ami nagyon jó eredménynek számít, hiszen csak márciusban adták ki, tehát a vizsgált időszak végén indult a karrierje. Az elemzők szerint a második negyedévre már ez lehet az új király, és minden bizonnyal átveszi majd a trónt az iPhone X-től.

Forrás: Strategyanalytics

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid