Széthúzható kijelzős mobilt villantott az Oppo

0

A Oppo nem kíméli sem az időt, sem az energiát, hogy innovatív ötletekkel rukkoljon elő, vannak néha meghökkentő ötleteik. A legújabb próbálkozásuk az állóvíz felkavarására nem más, mint az Oppo X 2021, ami egy feltekerhető kijelzővel akar lenyűgözni bennünket. 

A címben nem véletlenül szerepel a villantott szó, mivel ez egyelőre csak egy koncepció telefon, nem biztos, hogy forgalomba kerül, vagy ha igen, akkor sem mostanában. Ez persze nem kisebbít a technikai bravúron, amit ez a mobil jelent.

Alap állapotában a telefon képernyője 6,7 colos, de ezt meg lehet növelni 7,4 colra, ami számos új lehetőséget jelent a felhasználók és fejlesztők számára egyaránt. Ha nem lenne egyértelmű, a két méret között bármilyen nagyságot fel tud venni a készülék kijelzője. Az Oppo demonstrálja is ezt, például a képernyő képes magát egy adott videó képarányához igazítani, teljesen önállóan, ami tényleg nem piskóta.

Nem mellesleg egy OLED panelről van szó, ami teljesen flexibilis, de ez alapvetően nem érződik, ugyanis egy nagy ellenállóképességű merevítés van alatta, ami a Warp Track fantázianet kapta.

A kijelző kicsit sem gyűrődik, olyan fegyvertény ez, aminek a legtöbb jelenlegi hajlítható telefon sajnos nincs birtokában. A kettős motornak köszönhetően pedig a telefon magától tudja megnövelni és lecsökkenteni a méretét.

Mint ahogyan fentebb írtuk, egyelőre nincs tervben a telefon tömeggyártása, és vélhetően ebben a formájában a mobil sosem fog a piacra kerülni. Ugyanakkor ha kiforrja magát ez a technológia, egyáltalán nem lehetetlen, hogy valamilyen módon eljut majd a felhasználókhoz is.

Ti ki tudnátok használni egy ilyen telefont? Írjátok meg nekünk kommentben!

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid