Bárki készíthet kártevővel fertőzött programot Androidra

0

Sajnos egyre több fertőzött fájl terjed az interneten, így érdemes odafigyelni milyen programot telepítünk fel a készülékeinkre. Különösen azért figyeljünk oda, mert már bárki készíthet ilyet.

A külső forrásokból telepített fájlokra eddig is oda kellett figyelni, de ezután még inkább problémát okozhatnak. Történt ugyanis, hogy a Symantech egyik fejlesztője, egy bizonyos Dinesh Venkatesan mesélt egy most terjedő programról, mely fokozza a veszélyt.

A Kínában már elérhető Trojan Development Kit segítségével bármikor meg lehet fertőzni egy APK fájlt, bármiféle programozói tudás nélkül. A programban csak ki kell választanunk, hogy milyen típusú kártevőt szeretnék implementálni a telepítő APK-ba. Amint ezt a fájlt valaki feltelepíti, már meg is fertőztük a rendszerét, és a károkozó megkezdi rombolást.

Egyelőre nincs megoldás, el kell kerülni az ismeretlen forrásból származó APK fájlokat, érdemes átolvasni mikhez kér engedélyt az adott szoftver, illetve rögtön távolítsuk el a programot, ha valami gyanúsat észlelünk.

Forrás: Forbes

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid