A SanDisk bemutatta a világ legnagyobb kapacitású microSD kártyáját

0

A komoly multimédia fogyasztóknak lesz örömteli hír, hogy a SanDisk bemutatta a világ jelenlegi legnagyobb tárolókapacitásával bíró microSD kártyáját. Az apróságon 400 GB-nyi adat fér el kényelmesen, azonban a hatalmas tárhelyet a Western Digital kezében lévő cég igencsak megfizetteti a vásárlóval.

Az új kártya nem kevesebb, mint 250 dollárba – átszámítva olyan 64 ezer forint – fog kerülni. Eddig a 256 GB-os microSD kártya volt a legnagyobb elérhető kapacitású opció, amit egyébként nálunk olyan 50 ezer forintos áron lehetséges beszerezni.

A SanDisk újdonsága akár 100MB/s sebességgel képes az adatok mozgatására, és SDXC UHS-I osztályú kártyának számít. Az apró adathordozó az App Performance Class 1 minősítést is megkapta, ami azt jelenti, hogy kiválóan alkalmas alkalmazások futtatására is. Egyébként ez a mobilgyártók elsődleges fenntartása a külső memóriakártyákkal szemben, hogy sokszor lassabbak, mint a beépített megoldások, és így még a készülék teljesítményét is képesek visszafogni. Pontosan ezzel magyarázza sok vállalat, hogy miért nincs bővítési lehetőség a készülékeikben.

Szerencsére azonban számos olyan mobil van, amiben a bővítés továbbra is opció, és ezen eszközök tulajdonosai jó hasznát láthatják egy ilyen adathordozónak. A kérdés már csak az: hajlandóak-e kifizetni érte 250 dollárt.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid