Befutott az Android 11 Go is, gyorsabb lett az olcsó telefonok rendszere

0

A héten debütált az Android 11 első stabil verziója, ezt első körben leginkább csúcskategóriás készülékek fogják megkapni, de a Google gondolt azokra is, akiknek nincs pénze vagy igénye drágább okostelefonokra. Éppen ezért megalkotta az Android Go operációs rendszert, azt az ökoszisztémát, amely kifejezetten gördülékennyé képes varázsolni a belépőszintű okostelefonok működését. Most befutott a legújabb verzió, ami Android 11 Go Edition névre hallgat, és többek között gyorsabb alkalmazásindítással, csoportosított értesítésekkel, valamint egyszeri engedélyadási lehetőséggel igyekszik rálicitálni elődjére.

A korábbiakkal ellentétben most már vannak hardveres alapigények a rendszer futtatásához, az új Go felület csak olyan készülékeken működik, amelyek burkolata alatt legalább 2 GB RAM teljesít szolgálatot, de a keresőóriás tett annyi engedményt, hogy a jelenleg Android 10 Go rendszerrel működő mobilok még megkaphatják az új frissítést. Igaz, egyelőre nem tudni, hogy egészen pontosan mely telefonok lesznek ezek.

Ami jó hír az, hogy bizonyos Android 11 funkciók utat törtek a belépőszintű mobilokra optimalizált verzióra is, így például lesznek csoportosított értesítések (előre kerülnek a csevegések), illetve lehetőség lesz egyszeri engedélyeket adni az alkalmazásoknak (pl. a mikrofon, a kamera vagy a GPS használatára).

A Google 20 százalékkal gyorsabb alkalmazásindítással, valamint rendszerszinten működő swipe-alapú gesztusvezérléssel kecsegteti a jövendőbeli Android 11 Go felhasználókat. Az említést érdemlő újdonságok között szerepel a Safe Folders, vagyis a biztonságos mappák használatának lehetősége, segítségükkel érzékeny adatokat tudunk tárolni, amelyekhez egy 4 számjegyű PIN kód segítségével lehet hozzáférni a Google Files applikáción belül.

Egyébként nem véletlen, hogy a Google új verziót adott ki a belépőszintű mobilokra optimalizált rendszeréhez, mivel az Android Go platformot világszerte több, mint 100 millióan használják aktívan ebben a pillanatban is, ami azért nem csekély szám.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid