A kamerával lehet majd pulzust mérni a Xiaomi telefonjain

0

A Xiaomi tavaly mutatta be a Mi Health alkalmazást, ami a gyártó első számú egészséggel, illetve annak megőrzésével foglalkozó applikációja lett. Az app számos hasznos funkcióval bír, és a legújabb értesülések szerint hamarosan már pulzust is tud majd mérni, amihez nem lesz szükség egyébre, mint a telefon kamerájára.

Az XDA Developers szemfüles fejlesztői szerint a Mi Health (magyarul Egészség) applikáció MIUI 12-re optimalizált v2.7.4-es kiadása képes lesz arra, hogy mindössze a kamera segítségével, tehát további érzékelők bevonása nélkül mérje a felhasználó pulzusát.

A mágia egészen könnyen megidézhető lesz, semmi egyebet nem kell tenni, mint rá helyezni a mutató ujjat a kamera lencséjére, és várni, amíg lezajlik a folyamat. Mielőtt ebbe belekezdenénk, feltétlenül érdemes lesz megtisztítani a képrögzítőt óvó üveget a pontosabb eredmények érdekében.

Ezután ki kell választani, hogy általános, pihenő, vagy edzés utáni állapotot szeretnénk-e monitorozni, de lesz egy alapvető tesztüzem is, amellyel meghatározhatjuk, mennyire gyors vagy lassú a pulzusunk. Az alkalmazás a mérési adatokat összegyűjti, és azokat megjeleníti a vezérlőpultján, így a felhasználó követni tudja majd a tendenciákat.

Szomorú módon az applikáció egyelőre nem tölthető a Google Play Áruházból, így jelenleg csak a megfelelő APK beszerzését és telepítését követően tudjuk használni.

Mi kipróbáltuk egyébként, és nálunk egyelőre nem volt elérhető a pulzusmérés funkciót, még a legfrissebb verzióval sem. Valószínűleg várni kell még egy kicsit, mire megjelenik, és ki tudjuk próbálni.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid