Befutott a Google Pixel Tablet is

0

Izgalmas volt az idei Google I/O konferencia, nem voltunk híján a bejelentéseknek, érkezett középkategóriás mobil, hajlítható okostelefon és egy táblagép is. Most utóbbiról, a Google Pixel Tabletről fogunk szót ejteni, ami nem csupán tablet, hanem az otthonunk központi eleme is szeretne lenni, erre pedig a mellékelt dokkoló teheti alkalmassá, ami okoshangszórót varázsol az eszközből.

Azért nem kapkodták el a dolgot a Google munkatársai, először tavaly vethettünk pillantást a készülékre, amelynek hivatalos bemutatójára egészen mostanáig várnunk kellett. De talán megérte a várakozás.

A táblagép belsejében Google Tensor G2 lapkakészlet zakatol, amelyet a Titan M2 biztonsági társprocesszor egészít ki. A 8 GB RAM mellé 128 vagy 256 GB UFS 3.1 tárhelyet kapunk kiszereléstől függően. Ha idétlenkedni, vagyis fotózni szeretnénk a tablettel, akkor két 8 megapixeles, fix fókuszú kamerával próbálkozhatunk, eggyel az előlapon, eggyel pedig a hátlapon. A bekapcsológomb egyben ujjlenyomat-olvasó is.

A kijelző 10,95 colos, sajnos csak egy 60 Hz-es (IPS) LCD panelről van szó, a felbontás viszont korrekt, 2560 x 1600 pixel, a maximális fényerő pedig 500 nit.

A Google Pixel Tablet hardveres összetevői egy 7020 mAh-s akkumulátorból nyerik a működéshez szükséges energiát, ami a gyártói ígéretek szerint 12 órányi videóstreamingre elegendő kakaót képes magába zárni. A táblagép gyárilag Android 13 operációs rendszert futtat, és legalább 5 évig fogják frissíteni az ígéret szerint. A masina három mikrofonnal és négy hangszóróval lett felszerelve.

A Google Pixel Tablet választható lesz mogyoró, porcelán és rózsa árnyalatokban, az elsőnél fekete, a másik kettőnél pedig fehér a kijelző körüli káva.

A táblagép dobozában ott lesz egy hangszórós dokkoló, amely egyben tölti a készüléket. A kapcsolódást mágneses pinek teszik lehetővé, a töltés legfeljebb 15 wattal történhet (van egyébként USB-C töltési lehetőség, de ehhez külön kell beszerezni kábelt és adaptert). A dokkolóban egyetlen 43,5 mm-es, teljes tartományú hangszóró található.

Google koncepciója az volt, hogy amikor nem használjuk a táblagépet, akkor egy intelligens kijelzővé, okosotthon központtá vagy okos hangszóróvá alakulhat, így nem csak egy haszontalan eszköz lesz az asztalra rakva, hanem valami olyasmi, ami folyamatosan segíti a tulajdonosát. Lényegében egy HomePod vagy Alexa válik a Pixel Tabletből.

A Google Pixel Tablet ára 679 euró (~252 ezer Ft) Németországban, a készülék ennél közelebb hozzánk valószínűleg nem is fog jönni. A tablet már előrendelhető a Google Store-on keresztül, elérhetővé pedig június 20-án válik majd.

Az USA-ban egyébként olcsóbb, mindössze 499 dollárba (~170 ezer Ft) kerül. A dokkoló minden esetben a csomag része, ez önmagában 129 dollárt (~44 ezer Ft) kóstál.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid