Befutott a Qualcomm Snapdragon 855 Plus

0

A Qualcomm bejelentette legújabb lapkakészletét, a Snapdragon 855 Plus-t, ami megnövelt órajelet kínál CPU és GPU fronton egyaránt a még nagyobb teljesítmény érdekében. Ez a chipset hasonló elven készült ahhoz a frissített Qualcomm Snapdragon 845-höz, ami a Asus ROG Phone esetében felhasználásra került, annyi eltéréssel, hogy ez az új lapka most elérhető lesz az összes gyártó számára. Az első Qualcomm Snapdragon 855 Plus lapkával szerelt telefonok az idei év vége felé érkezhetnek meg, egy kivétellel.

Az újdonság nem titkoltan a gamer mobilokat célozza meg, ezért a hagyományos Qualcomm Snapdragon 855 modellekhez képest a GPU-t érinti a legtöbb változás, fejlesztés. Az Adreno 640 magasabb órajelet kapott, ezáltal 15 százalékkal jobb teljesítményre képes. Eközben az erősebb Kryo 485 CPU magok órajelét 2,96 GHz-re növelték, az eredeti 2,84 GHz-hez képest, ami 4 százalékos húzást jelent. Azt nem tudni, hogy a második klaszterben lévő Kryo 485 magok órajelén változtatott-e valamit a gyártó.

A Qualcomm Snapdragon 855 Plus egyébként az X24-es LTE modemet kapja majd, de igény szerint összeköthető egy külső X50 modemmel, ami már támogatja az 5G hálózatokat is. A RAM és belső tárhely támogatás nem változott. A Qualcomm az újdonságot a virtuális és kiterjesztett valóság alkalmazások, valamint a játékok miatt fejlesztette olyanra, amilyenre, szóval biztosan találkozni fogunk vele a gamer mobilok belsejében. Az idei év második felében megjelenő zászlóshajókban is feltűnhet az új lapka. Az Asus hivatalosan is bejelentette, hogy az első okostelefon, amiben ez a chipset fog zakatolni, a ROG Phone második generációja lesz. A készüléket július 23-án mutatják be.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid