Befutott a Samsung Galaxy A30s és az A50s

0

Új középkategóriás Samsung okostelefonok érkeztek a Galaxy A széria tagjai közé, ezek a Galaxy A30, valamint A50 frissített változatai, melyek A30s, valamint A50s névre hallgatnak. Több téren is történt előrelépés a készülékeket illetően, melyeket az alábbiakban igyekszünk kivesézni. A Galaxy A50 folytatását egyébként biztosan sokan várták, hiszen ez a mobil fogy a legjobban a Galaxy A sorozatból Európában.

A Samsung Galaxy A50s esetében a dél-koreai gyártó újragondolta a hátlapot, ami egy geometrikus mintát valamint egy holografikus effektet kapott. A mobil négyféle árnyalatban lesz kapható, melyek között megtalálható a fekete, a fehér, a zöld és az ibolyakék. További újdonságokat a kamerák háza táján érdemes keresni.

A Samsung Galaxy A50s hátoldalán egy vertikálisan pozicionált triplakamerás képrögzítő egység található, melynek elsődleges érzékelője 48 megapixeles felbontással rendelkezik, miközben a rekeszértéke f/2.0. A második szenzor felbontása 8 megapixel, ez egy 123 fokos ultraszéles látószögű modul, és persze itt van a már szinte elmaradhatatlan 5 megapixeles mélységérzékelő is. Az előlapi kamera terén is történt előrelépés, a korábbi 25 megapixeles egységet most egy 32 megapixeles érzékelő váltja, ám az apertúra nem változott, maradt f/2.0.

Egyébiránt a Samsung Galaxy A50s koncepcióját tekintve teljesen megegyezik elődjével, szóval egy vérbeli phablettel állunk szemben. A megjelenítő 6,4 colos Super AMOLED panel, Infinity-U kialakítással, valamint 2340×1080 pixeles felbontással. A képernyő alatt helyet foglal egy biometrikus érzékelő, ami ujjlenyomat révén azonosítja a felhasználót. A készülék belsejében a számításokat egy 10 nanométeres csíkszélességű Exynos 9610 lapkakészlet végzi, mely mellé kiszereléstől függően 4 vagy 6 GB RAM-ot szereltek a koreai mérnökök, az akkumulátor kapacitása pedig 4000 mAh, és támogatja a 15W-os gyorstöltést. A Samsung egyelőre adósunk maradt az árakkal, és azon piacok listájával, ahol megvásárolható lesz a készülék.

A Samsung Galaxy A30s dizájnjában is történt néhány változás, a mobilt egyébként ugyanabban a négyféle színben kínálja majd a gyártó. A telefon hátlapján lévő kamerákat itt is megújította a Samsung, a korábbi 16 megapixeles egységet most egy 25 megapixeles konstrukció váltja, esti fotózásra igazított apertúrával, ami jelen esetben f/1.7. Az elsődleges érzékelő mellé került egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű egység, a mélységérzékelő szenzor pedig maradt a régi, tehát 5 megapixeles. A korábbi generáció esetében az ujjlenyomat-olvasó a hátlapon foglalt helyet, ám ezúttal bekerült a kijelző alá.

A Samsung Galaxy A30s szintén 6,4 inches megjelenítővel bír, ami ugyanúgy Super AMOLED technológiára épül, a felbontása 1560×720 képpont, kialakítását tekintve pedig egy Infinity-V megoldásról van szó. Ennek nem igazán lehet örülni, mert a korábbi Galaxy A30 képernyőjének még Full HD+ felbontása volt, szóval ez egy visszalépés ilyen téren.

A készülék lelke egy Exynos 7904 lapkakészlet, melyben összesen 8 mag dolgozik együtt, 3 vagy 4 GB RAM mellett attól függően, melyik változatot vásároljuk.

Az okostelefon apró hardveres komponenseinek energiaellátását egy 4000 mAh kapacitású akkumulátor igyekszik szavatolni, amely támogatja a 15W-os gyorstöltést is. A mobil elvileg 280 eurós áron lesz kapható szeptembertől.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid