Mégsem lesz idén Huawei mobil Harmony OS rendszerrel

0

Ha emlékeztek, nem is olyan régen írtunk róla mi is, hogy még az idén jöhet egy olyan okostelefon, ami a Huawei saját fejlesztésű operációs rendszerével, a Harmony OS-szel a fedélzetén debütál. Ezeket a reményeket a kínai vállalat alelnöke most személyesen oszlatta szét, Vincent Yang ugyanis azt nyilatkozta egy New York-i médiarendezvényen, hogy vállalatuk nem tervezi semmilyen okostelefon piacra dobását 2019-ben a házon belül fejlesztett rendszerrel.

Hogy valami jót is mondjon, azt azért megerősítette, hogy a gyártó piacra fog dobni egyéb okoseszközöket Harmony OS-szel, ezek között lesz okosóra és televízió, és mindegyik meg fog érkezni 2019 vége előtt a boltok polcaira. Vincent Yang azt nyilatkozta, hogy a céljuk egyetlen standard, egyetlen ökoszisztéma fenntartása, és ez a felfogás nem engedheti meg, hogy egyszerre kétféle platformmal is legyenek Huawei telefonok. A Harmony OS arra az eshetőségre lett fejlesztve, ha a helyzet az Egyesült Államok és Kína között rosszabb lesz, és a Huawei hozzáférése megszűnik a Google rendszeréhez az esetleges kereskedelmi tiltások miatt. Jelenleg a Huawei egy újabb 90 napos türelmi idő előnyeit “élvezi”, ami azt jelenti, zavartalanul kereskedhet az amerikai partnerekkel, ahogyan eddig is, és közben talán megoldódik a két ország közötti konfliktus.

A Huawei Mate 30 széria tagjai Android Q rendszerrel érkeznek

Yang, igaz csak óvatosan, de utalt arra is, hogy a következő zászlóshajók Android operációs rendszerrel fognak debütálni, ám konkrét modelleket nem nevezett meg. Nem akarunk messzemenő következtetéseket levonni, de valószínűleg a Huawei Mate 30 szériáról beszélhetett. Amikor arról kérdezték, mikor láthatunk egy Harmony OS rendszerű okostelefont, a válasz az volt, hogy “soha nem lehet tudni”. Talán ezzel is a jelenlegi helyzet bizonytalan végkifejletére célozhatott finoman…

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid