Befutott a Samsung Galaxy Xcover 4S

0

Írunk már egy ideje a Samsung Galaxy Xcover széria következő tagjáról, de eddig nagyon sok volt a kérdőjel a koreaiak strapabíró okostelefonját illetően. A jó hír az, hogy a találgatásnak vége, mert a gyártó hivatalosan is bejelentette a Galaxy Xcover 4S-t, viszont igazából nem lett egy nagy durranás.

A készülék egyes jellemzői mondjuk egy ideje már ismertek voltak, így tudtuk, hogy jobb esetben is maximum egy középkategóriás telefont kapunk, masszív, ellenálló burkolattal. Ez így is történt, de a formaterv nem valami újító, sőt, szinte teljesen azonos az előző generáció esetében használttal, hatalmas kijelző körüli keretekkel, a korábbival egyező gombkiosztással. Az Xcover 4S megjelenítője 5 colos, TFT LCD technológiára épül, felbontása pedig 1280×720, tehát egy klasszikus 16:9 képarányú képernyőről van szó.

Szerencsére a korábbi négymagos lapkát ezúttal egy nyolcmagos konstrukció váltja, az Exynos 7885 komoly előrelépést jelent a 7570-hez képest. Az újdonság operációs rendszere is friss, hiszen Android 9.0 Pie-t futtat, ilyen téren tehát nem érheti panasz a Samsung újdonságát. A középkategóriás chipsetet 3 GB RAM, valamint 32 GB belső tárhely egészíti ki, szóval a telefon összességében jól fog teljesíteni átlagos felhasználási igények és szokások mellett. A hátlapon 16 megapixeles, f/1.7 rekeszértékű kamera feszít, a frontoldalon pedig 5 megapixeles felbontással rendelkező képrögzítő egységre bukkanni.

Az Xcover 4S belsejében 2800 mAh kapacitású akkumulátor található, amitől nem érdemes csodákat várni, de a kijelző és az Exynos proci együttese valószínűleg nem fog olyan sokat fogyasztani. A mobil borítása viszont tényleg komoly lett, hiszen kapott IP68, valamint MIL-STD-810G katonai besorolást, szóval nem árt neki sem a víz, sem a por, és az ütéseket is remekül bírja. A készülék forgalmazása a következő hónapban indul, elsőként Olaszországban, de később más európai országokban is találkozhatunk vele. A vételár 300 euró lesz.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid