Bejelentették a 3 nm-es Exynos W1000 lapkát, a Samsung Galaxy Watch 7 okosórák hardverét

0

A Samsung végre hivatalosan is bejelentette azt a hardvert, ami a Galaxy Watch 7 és a Galaxy Watch Ultra okosórák meghajtásáért felel majd. A lapkakészlet az Exynos W1000 névre hallgat, és modern, 3 nanométeres gyártási eljárással készül.

Július 10-én debütálnak a Samsung friss okosórái, köztük egy új modell, az Apple Watch Ultra órákkal versenyző Galaxy Watch Ultra. A dél-koreai gyártó úgy határozott, hogy a belsejükbe kerülő lapkakészletet még a hivatalos bemutató előtt leleplezi.

Az Exynos W1000 a korábbi 5 nanométeres csíkszélességű W930-hoz képest komoly előrelépést jelent, mivel a Samsung 3 nanométeres GAA eljárással készül Fan-Out Panel Level Packaging (FOPLP) technológiával, amely egyszerre valósítja meg a kisebb méretet és a jobb hőelvezetést.

Az új lapkakészlet a System in a Package (SiP) módszerrel integrálja az energiagazdálkodásért felelős áramkört, a DRAM és a NAND flash pedig Embededd Package on Package (ePoP) csomagban kerül a chipre. Konyhanyelvre lefordítva, ezek az eljárások hatékonyabb és nagyobb teljesítményű működést biztosítanak.

A CPU kiépítés élén egy Cortex-A78 mag áll, amelynek órajele 1,6 GHz. A konstrukció részét képezi további négy Cortex-A55 mag, ezek 1,5 GHz-en ketyegnek. A grafikus vezérlés feladatát a Samsung egy Mali-G68 MP2 modulra bízta, amely támogatja az akár 640 × 640 pixel felbontású megjelenítőket is. A lapkakészlet részét képezi még egy 32 GB-os integrált háttértár modul is.

A Samsung szerint az Exynos W1000 nagyjából háromszor olyan gyorsan nyitja meg az alkalmazásokat, mint a korábbi W930 chip. Az új lapkakészlet ráadásul fejlettebb Always-On-Display funkciókat tesz lehetővé. Ahogyan a bevezetőben is említettük, az Exynos W1000 felel majd a Galaxy Watch 7 és a Galaxy Watch Ultra okosórák működtetéséért, és nem kizárt, hogy a Galaxy Ringbe is ezt szerelik.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid