Bejelentették a Gausst, a Samsung generatív mesterséges intelligencia modelljét

0

A Samsung hivatalosan is bejelentette saját, generatív MI modelljét, ami a Gauss nevet kapta, ez egy alternatívája az olyan fejlesztéseknek, mint a Google Bard vagy a ChatGPT. A készüléken futó MI modell három részből áll, ezek a Samsung Gauss Language, Samsung Gauss Code és a Samsung Gauss Image nevet viselik. Mindegyik egy adott feladat végrehajtására szolgál.

A Samsung Gauss Language egy generatív nyelvi modell, amely a felhasználói instrukciók alapján képes e-maileket írni, dokumentumokat összefoglalni, illetve fordítani is. A segítségével lehetővé válik az okosabb eszközvezérlés, úgy, ahogy a Google Home vagy az Amazon Alexa csinálja.

A Samsung Gauss Code egy programozási asszisztens, ami a fejlesztők számára biztosít gyors és egyszerű kódolást, valamint tesztelési funkciókat. A sorban utolsó Samsung Gauss Image pedig egy képeket generáló modell, amely létrehoz és szerkeszt, illetve képes már meglévő képi tartalmak stílusát megváltoztatni. Repertoárjában szerepel az alacsony felbontású képek feljavítása is.

A Gauss a Samsung Galaxy S24 modellek egyik fontos újítása lehet

Nagyon reméljük, mindenkinek leesett, hogy az új mesterséges intelligencia modell a nevét a híres matematikusról, Carl Friedrich Gaussról kapta, aki munkásságával kvázi megágyazott a jelenlegi mesterséges intelligencia technológiáknak. A Samsung Gauss az egyik legfontosabb újítása lesz a 2024 januárjában debütáló Galaxy S24 modelleknek. A dél-koreai gyártó munkatársai már most is használják a Gausst, hogy fokozzák produktivitásukat – állítja a vállalat. Egyes hírek szerint a Gauss által biztosított funkciókért fizetnünk kell majd, erről egy másik cikkünkben már írtunk.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid