Bejelentették a Samsung Galaxy A23 5G-t

0

Végre hivatalossá vált a Samsung Galaxy A23 5G modemmel felszerelt kiadása, ami csupán néhány jellemzőben különbözik az eredeti modelltől. Összességében véve egy 6,6 hüvelykes IPS LCD kijelzővel, középkategóriás hardverrel, valamint egy méretes, 5000 mAh kapacitású akkumulátorral felszerelt mobilról van szó, ami várhatóan nálunk, az európai piacon is megjelenik.

Az okostelefon kijelzője tehát 6,6 colos, egy LCD panelről van szó Full HD+ felbontással, akárcsak a 4G modell esetében. A maximális képfrissítési ráta egyelőre nem ismert, de az eredeti készülék 90 Hz-es frekvenciával bírt, karcok elleni védelmet pedig a Gorilla Glass 5 üvegbevonat igyekezett biztosítani. Reméljük, hogy a gyártó ezúttal sem érte be kevesebbel. A kijelző Infinity-V típusú, vagyis az előlapi 8 megapixeles kamera egy csepp alakú szenzorsziget belsejében található.

A Galaxy A23 5G-ben nagy valószínűséggel Snapdragon 695 lapkakészlet duruzsol, ez még csak feltételezés a korábbi benchmark eredmények alapján, mert a Samsung egyelőre nem árulta még el hivatalosan, hogy milyen chip hajtja a készüléket. A belső tárhelyet illetően 64 vagy 128 GB-os kiszerelések léteznek, mindegyik verzió bővíthető, operatív memóriából pedig kérhető 4, 6, vagy akár 8 GB is.

A Samsung Galaxy A23 5G hátoldalán f/1,8 rekeszértékű, optikai képstabilizátorral kiegészített 50 megapixeles elsődleges kamera található, amely mellé egy 5 megapixeles ultraszéles látószögű, egy 2 megapixeles mélységérzékelő, valamint egy szintén 2 megapixeles makró modul került.

A készülék hardveres komponensei a már említett 5000 mAh kapacitású akkumulátorból nyerik a működéshez elengedhetetlen energiát. Korábbi tanúsítványt dokumentumok szerint legfeljebb 25 wattal lehet tölteni ezt a bizonyos telepet, a hivatalos adatlapon viszont erről még nincs semmilyen információ.

A Samsung újdonsága Android 12 operációs rendszert futtat, amelyet a dél-koreai gyártó OneUI 4.1 interfésze egészít ki. Forgalmazással és árazással kapcsolatos részleteket egyelőre nem osztottak meg a Samsung Galaxy A23 5G kapcsán, de a szivárogtatások alapján a készüléket be lehet majd szerezni az indiai és az európai piacokon is. A tavalyi modell, vagyis a Galaxy A22 5G 230 eurós áron kezdett, ennél valószínűleg többet kell majd kicsengetni az idei kiadásért. Korábbi hírek szerint egyébként 300 euró (kb. 118 ezer Ft) körül alakulhat az árcédula.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid