Bejelentették a Snapdragon 7+ Gen 3 lapkakészletet

0

A Qualcomm vadonatúj prémium középkategóriás lapkakészlettel jelentkezett, amely a Snapdragon 7+ Gen 3 névre hallgat. Mint ahogy a nevéből is sejthető, az újdonság előrelépést jelent a korábbi Snapdragon 7 Gen 3 chipsethez képest.

Az újdonságban és a csúcskategóriás 8-as széria lapkakészleteiben a közös vonás a Cortex-X4 elsődleges CPU-mag, illetve a különböző mesterséges intelligencia képességek, amelyeket így a felhasználók akkor is igénybe vehetnek, ha egy barátságosabb árazású készüléket vásárolnak, ezzel a chipsettel a fedélzeten.

Az új lapkakészlet 15%-kal jobb CPU és 45%-kal nagyobb grafikus teljesítménnyel kecsegtet az elődjéhez képest, amelyhez viszonyítva az energiafogyasztása is javult, mégpedig 5%-kal. Ez az első olyan lapkakészlet a Snapdragon 7 szérián belül, amely eszközön futó generatív mesterséges intelligencia képességekkel rendelkezik. Több nagy nyelvi és vizuális modellt is támogat, ezek között megtalálható a Baichuan-7B, a Llama 2, a Gemini Nano és a Zhipu ChatGLM is.

A lapkakészlet által biztosított mesterséges intelligencia képességek jobb virtuális asszisztenseket és sokkal hatékonyabb képi vagy vizuális generálást eredményezhetnek. A többnyelvű fordításnak és hangátírásnak köszönhetően a nyelvi korlátokat már egy középkategóriás okostelefon is elvékonyíthatja.

A Snapdragon 7+ Gen 3 4 nm-es gyártási eljárással készül, CPU kiépítésében pedig egy Cortex-X4 mag tölti be a főszerepet, amely 2,8 GHz-en pörög. Rajta kívül még négy nagy teljesítményű mag, Cortex-A720 konstrukciók állnak az élen 2,6 GHz-es órajellel, illetve három energiahatékony mag is részét képezi az összeállításnak, ezek Cortex-A520 modulok 1,9 GHz-es órajellel.

A lapkakészletben FastConnect 7800 támogatással rendelkező Snapdragon X63 5G modem található. A chipset mobilhálózaton keresztüli elméleti maximális letöltési sebessége 4,2 Gbps. A chipset természetesen támogatja a régebbi mobilkommunikációs metódusokat is.

Az új lapkakészlet képes kezelni a 4K 60 Hz-es megjelenítőket, vagy a QHD+ felbontású paneleket legfeljebb 120 Hz-ig. A chip a váltakozó képfrissítési rátát is támogatja 240 Hz és 1 Hz között. Az újdonság mellé az összeszerelés során akár 24 GB LPDDR5X RAM is kerülhet, illetve a gyártók bátran alkalmazhatják az UFS 4.0 háttértármodulokat is.

Több gyártó is bejelentkezett már, hogy szívesen használnák ezt a lapkakészletet saját készülékeikben, ezek között ott van a OnePlus, a Realme és a Sharp is.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid