Bejelentették a TCL 40 SE, 403 és 408 mobilokat, illetve az NxtPaper 12 Pro táblagépet

0

Az idei CES kiállításon a TCL három megfizethető okostelefont és egy táblagépet leplezett le a nagyérdemű előtt. Egyik készüléket sem arra tervezték, hogy megváltsa a világot, de az ár/érték arányuk érdemessé teszi őket arra, hogy pár gondolat erejéig foglalkozzunk velük.

TCL 40 SE

A három okostelefon közül ez rendelkezik a legjobb jellemzőkkel. A készülék kijelzője 6,75 hüvelykes, egy IPS LCD panelt alkalmaztak a gyártásakor, ami HD+ felbontású és 90 Hz-es. A mobil sztereó hangszórókkal és 8 megapixeles, szenzorszigetbe szerelt előlapi kamerával rendelkezik. A TCL 40 SE burkolata alatt MediaTek Helio G37 chipset dolgozik, amely mellé kiszereléstől függően 4 vagy 6 GB RAM kerülhet, míg a belső tárhely 128 vagy 256 GB-os, utóbbi bővíthető micro SD kártya segítségével.

A büdzsételefon hátoldalán 50 megapixeles elsődleges kameramodul foglal helyet, egy 2 megapixeles mélységérzékelő és egy makró modul mellett. A készülék szoftveresen abszolút naprakész, már az első bekapcsolást követően Android 13 operációs rendszerrel fogad, amelyet a gyártó saját fejlesztésű TCL UI 5.0 felülete tesz teljessé. Az okostelefon borítása még otthont ad egy 5010 mAh kapacitású akkumulátornak, amely támogatja a 18 wattos töltést. A TCL 40 SE szürke és lila festéssel kerül forgalomba, nálunk Európában, valamikor még ebben a negyedévben, egy nagyjából 169 dollárnak (~63 ezer Ft) megfelelő vételárért cserébe.

TCL 408

Ez a készülék a fentebb ismertetett okostelefon egy olcsóbb alternatívája. A mobil mindössze 129 dolláros áron lesz kapható, ez persze csak úgy volt lehetséges, hogy történt néhány leminősítés a jellemzők között. A megjelenítő ezúttal 6,6 hüvelykes, IPS LCD technológián alapul, továbbra is HD+ felbontású, viszont már csak 60 Hz-es. A mobil belsejében MediaTek Helio P22 lapkakészlet teljesít szolgálatot, 4 vagy 6 GB operatív memóriával kiegészítve, a belső tárhely pedig 128 vagy 256 GB-os lehet, attól függően, hogy melyik konfigurációra ruházunk be.

A tárhely egy részét át kell engednünk a készülék által futtatott Android 12 operációs rendszernek, amely addig szolgál bennünket, ameddig a mobil burkolata alá préselt 5000 mAh kapacitású akkumulátor le nem merül. A telep 10 wattos töltőkkel táplálható. Fotózni a hátlapon található 50 megapixeles elsődleges kamerával lehet, illetve mellé betársult egy 2 megapixeles mélységérzékelő. Az előlapi kamera 8 megapixeles felbontással bír. A TCL 408 szürke és kék festéssel lesz kapható, a már említett 129 dolláros (~48 ezer Ft) áron, a forgalmazás hamarosan megkezdődik Európában és Ázsiában.

TCL 403

Ez az a fajta készülék, amit másodlagos telefonnak, munkába – nem baj, ha beleesik a malteros vederbe -, vagy másoknak büntetésül vásárolunk. Mindenesetre nem kell kímélni, az egyszer biztos. Akár még erény is lehetne az mobil kompakt, 6 hüvelykes megjelenítője, de mivel ez egy TFT megoldás 480 x 960 képpontos felbontással, inkább nem mondunk semmit. A belépőszintű okostelefon burkolata alatt MediaTek Helio A22 chipset dolgozik, amely mellé 2 GB RAM, valamint 32 GB, bővíthető háttértár kerül.

Az elavult hardvert az Android 12 Go Edition rendszer igyekszik valamelyest használhatóvá tenni, arra viszont nincs bocsánat, hogy a 3000 mAh kapacitású akkumulátort micro USB porton keresztül kell tölteni. A TCL 403 mályva és fekete árnyalatokban lesz kapható, azt egyelőre nem tudni, hogy mely régiókban és milyen áron, de ilyen jellemzők mellett utóbbi miatt nem igazán kell aggódni.

TCL NxtPaper 12 Pro

Amilyen lehangoló a fenti telefon, pont annyira érdekes és vonzó a TCL táblagépe. A készülék 12,2 hüvelykes, 3:2 képarányú, 2160 x 1440 pixel felbontású képernyővel rendelkezik, amelynek takarásában MediaTek Kompanio 800T chipset zakatol. A kifejezetten tabletekbe fejlesztett lapka mellé 8 GB RAM és 256 GB háttértár kerül, utóbbi bármikor bővíthető. A készüléket biztos, ami biztos alapon felszerelték egy 13 megapixeles hátlapi kamerával, illetve kapott egy 8 megapixeles előlapi modult is.

A kijelző támogatja az E-Pen stylust, amely képes megkülönböztetni 8192 különböző nyomásszintet. A táblagép Android 12 operációs rendszert futtat, mindaddig, amíg a 8000 mAh kapacitású akkumulátorban van elég kakaó. Ha nem lenne, akkor USB-C csatlakozón keresztül lehet pótolni az elvesztett energiákat. A gyártó egy opcionálisan megvásárolható billentyűzetes tartozékot is kínál a készülék mellé, amely mágneses pinekkel csatlakozik a táblagéphez. A TCL NxtPaper 12 Pro egyelőre csak az Egyesült Államokban lesz kapható, ahol a Wi-Fi-s változat 499, az 5G modemmel szerelt kiadás pedig 549 dollárt fog kóstálni (~ 187 és 206 ezer Ft). Reméljük, hogy hozzánk is jön, mert mégiscsak harmadannyiba kerül, mint egy 12,9 hüvelykes iPad Pro.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid