Belenézhetnek a Gmail-fiókodba, itt ellenőrizheted, hogy ki fér hozzá

0

Sokan azt hiszik, hogy egy megfelelő jelszó maximális védelmet nyújt email fiókunknak, pedig sajnos ez manapság már abszolút nincs így, mivel több alkalmazás is hozzáférhet a leveleink tartalmához.

A Wall Street Journal hozta le a hírt, miszerint bizonyított, hogy amikor egyes alkalmazásoknak engedélyezzük a hozzáférést, akkor az adott programon keresztül a fejlesztők is hozzáférnek a tartalomhoz, így a leveleinkhez is.

A híroldal szerint ez rengeteg Gmail-fiókot érint (milliós nagyságút), és ezen felhasználók leveleit gyakorlatilag bármikor el tudnák olvasni, így hozzáférhetnek akár a bizalmas információikhoz is. A Google persze állítja, hogy gondosan odafigyelnek erre, és ahhoz, hogy egy alkalmazás megkaphassa a jogokat, a fejlesztők komoly szűrőn esnek át, aminek maradéktalanul meg kell felelniük.

Ez kiemelt fontossággal bír náluk, ami nem véletlen, hiszen manapság már egyre több alkalmazás kér engedélyt ilyesmire, a legtöbb ember pedig természetesen reflexből tovább megy, így megadva a jogosultságot a harmadik félnek. Íme egy példa erre:

Természetesen ezek a jogosultságok menedzselhetőek, és vissza is vonhatóak. Érdemes tehát odafigyelni rájuk, és ezen a linken ti is ellenőrizhetitek, hogy jelenleg milyen alkalmazásoknak van engedélye használni a Google fiókotokat.

Forrás: Hvg

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid