Bemutató videón az Android 6.0 Marshmallow újításai

2

Az Android 6.0 már elérhető néhány Nexus készülékre, így azt is tudjuk, hogy milyen újításokat hoz az új rendszer. Nézzük meg a legfontosabb dolgokat egy videó formájában.

Az alábbi felvételt az AndroidAuhority készítette, és remekül látszanak rajta a Marshmallow újdonságai. Nem hátrány az angol tudás, de mi is összeszedjük röviden a látottakat.

Az Android 6.0 külső megjelenése nem sokat változott a Lollipophoz képest, ugyanazt a Material Design felületet kapjuk. Persze azért akadnak különbségek. Az alkalmazáslista függőleges elrendezést kapott az új verzióban, és kereső is társul hozzá. Szintén újdonság, hogy az appokat már közvetlenül a főképernyőről is tudjuk törölni, nem csak az ikonjaikat. Van még pár új animáció is, illetve visszakerült a hagyományos néma mód.

Fontos újítás a Google Now on Tap, ami az éppen használt alkalmazás aktuális szövegéből igyekszik kitalálni, hogy mire is vagyunk kíváncsiak. Ha például éppen egy e-mailt olvasunk, amelyben egy étterem vagy egyéb hely kerül említésre, akkor azonnal megtudhatjuk, hogy hol is van az. Ehhez csak hosszan kell megérinteni a Home gombot. Szintén hasznos lehet az alkalmazásengedélyek testreszabásának a lehetősége. Az új Android révén egyenként adhatunk, vagy vonhatunk meg jogosultságokat az appoktól úgy, hogy ettől függetlenül is működőképesek maradnak, csak bizonyos funkciók válhatnak elérhetetlenné. És persze nagyon jól jöhet a Doze funkció is, ami akkor lépéletbe, ha nem használjuk a mobilt, és jelentősen megnöveli a készenléti időt.

Mindez persze még nem minden, ebben a cikkben részletesebben is összeszedtük a fejlesztéseket.

AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid