Bemutató videón az új Android M

3

A Google a napokban leleplezte a legújabb Android verziót, és annak fontosabb funkcióit. Bár a végleges rendszer megjelenésére még pár hónapot várnunk kell, a fejlesztői változat már elérhető egyes Nexus készülékekre, így mi magunk is megnézhetjük az Android M-et működés közben.

Az Android M kinézete alapvetően nem sokat változik a Lollipophoz képest, ugyanúgy marad a Material Design névre hallgató, flat stílusú felület, de azért vannak bőven újítások is, amikről részben már mi is beszámoltunk a korábbi cikkünkben. Csak hogy néhány példát említsek, megváltozott például az alkalmazáslista, kicsit módosult a hangerő vezérlés, illetve már választhatunk sötét hátterű témát is. Többek között ezek is láthatók az AndroidAuthority videóján:

Külön videót kapott a Google Now on Tap funkció. Ezzel pillanatok alatt elérhetjük azt az infót, amire éppen szükségünk van, anélkül, hogy bármire is konkrétan rákeresnénk. Nézzünk egy példát! Kapunk egy e-mailt, amiben el akarnak hívni minket moziba, de nem tudunk semmit az adott filmről. Ekkor csak megnyomjuk hosszan a Home gombot, és a Google máris kidobja nekünk a film adatait, leírását. Az egész automatikusan működik, a rendszer a szövegkörnyezet alapján kitalálja, hogy mire is lehetünk éppen kíváncsiak.

Az Android M valamikor nyár végén vagy ősz elején jelenik majd meg, és először természetesen a Nexus készülékekre lesz elérhető.

AndroidAuthority, borítókép: Greenbot.com

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid