Még idén jöhet a Sony Xperia Z5

1

A Sony kicsit megkavarta a dolgokat, hiszen a friss csúcsmobilját Japánban Xperia Z4 néven mutatta be, míg a világ többi részére Xperia Z3+-ként érkezik majd a készülék. A cikkből megtudhatod, hogy ennek mi az oka, és a gyártó következő nagy dobásáról is szó esik.

Kezdjük talán azzal, amit már mindenki tud, hogy a Z4 (vagy Z3+) nem hozott komoly újítást a Z3-hoz képest. Ugyanaz a dizájn, ugyanaz a kijelző, ugyanaz a hátlapi kamera, ugyanannyi memória stb. A legnagyobb változtatás az volt, hogy a processzort újabbra cserélték (Snapdragon 801-et 810-re), ezen kívül az előlapi kamera felbontása 2-ről 5 megapixelre nőtt, illetve a készülék egy kicsit vékonyabb lett (meg még pár apróság).

Sony Xperia Z3+

Sony Xperia Z3+

Nagy áttörés tehát nem történt, de a források szerint már készül az újabb Sony csúcsmodell, ami komolyabb megújulást hozhat. Bár konkrétumot még nem tudunk erről a készülékről, úgy néz ki, hogy Xperia Z5 néven érkezik majd, azaz a nemzetközi piacokra szánt Z3+ utódja nem a Z4 lesz, ez egyszerűen kimarad a sorból. Persze ez így logikus, hiszen már van Z4, de csak Japánban. Az Xperia Z5 nagy valószínűséggel még idén megérkezik, talán már szeptemberben.

A Sony egyébként reagált a jelenlegi mobilok megnevezése körüli “zűrzavarra”. Azt írják, hogy Japánban azért kapta a Z4 nevet az új csúcsmobil, mert a hazájában hatalmas dominanciával bír a Sony, és a vásárlók részéréről komoly igény van egy friss zászlóshajóra. Más országokban viszont úgy pozicionálják a készüléket, mint a már meglévő Z3 feljavított, prémium változata, ezért itt a Z3+ nevet választották. A logika egy kicsit sántít, de nincs értelme túlgondolni a kérdést, főleg mivel úgyis a Z5-öt várjuk.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid