Bemutatták a Royole FlexPai 2-t

0

Bármennyire is szerették volna, nem a Samsung dobta piacra az első hajlítható kijelzős okostelefont, hanem a kínai Royole, amelynek készüléke a FlexPai nevet viselte. Bár a mobil valóban világelső volt, azért akadtak bőven hiányosságai, ezeket hivatott orvosolni a második generáció, ami most meg is érkezett, és FlexPai 2 névre hallgat. A készülék továbbfejlesztett zsanérral, jobb megjelenítővel és 1500 dollár alatti árcédulával debütált. 

Igazából nem ez az első alkalom, hogy hivatalosan leleplezik számunkra a hajlítható megjelenítővel ellátott ázsiai mobilt, de amikor márciusban a vállalat vezérigazgatója, Bill Liu elénk tárta az okostelefont, a hardveres jellemzőket illetően eléggé szűkszavúnak bizonyult. Konkrétan nem mondott róluk semmit. Most viszont végre minden kiderült, a specifikációk alapján pedig kijelenthetjük, hogy bizonyos szempontból a Royole FlexPai 2 még talán vonzóbb is, mint a Samsung Galaxy Z Fold 2 vagy a Huawei Mate Xs.

Azért bizonyos jellemzőket már eddig is lehetett tudni, például, hogy a burkolat alatt Snapdragon 865 lapkakészlet, UFS3.0 típusú háttértár, valamint LPDDR5 RAM teljesít majd szolgálatot. A mobil kétféle kiadásban lesz kapható, az egyikben 8 GB RAM és 256 GB belső tárhely, a másikban pedig 12 operatív memória és 512 GB háttértár lesz található. Ahol igazán nagy előrelépés történt, az a képernyő, ami ezúttal is kívülre kerül összehajtott állapotban.

A vállalat a technológiát Cicada Wing 3S névvel illeti, állításuk szerint a kijelző tükörsima, és 1,8 millió hajlítás után sem lesznek benne gyűrődések. Elég ambiciózusan hangzik valljuk be, és ha tényleg így van, akkor a Royole némileg tényleg a konkurencia elé lépett. A képernyő egyébként 7,8 colos, amikor ugye nincs összehajtva, a felbontás 1440p, a képarány pedig 4:3. Amikor össze van hajtva, az előlapi rész 5,5 hüvelykes és 16:9 képarányú, míg a hátoldali 5,4 colos és 16:10 képaránnyal rendelkezik.

Bár a Royole FlexPai rendelkezik saját felhasználói felülettel, alapvetően Android 10 operációs rendszert futtat. Ha esetleg valakit érdekel, az interfész a WaterOS 2.0 nevet viseli, és van benne egy rakás multitaszkinggal kapcsolatos funkció, amelynek köszönhetően kiváló munkaeszköz válhat a flexibilis okostelefonból. Na lássuk végre a kamerákat!

Bal oldalra igazítva összesen négy darab kamerát fogunk találni. A felül lévő képrögzítő egység 16 megapixeles, ultraszéles látószögű, környezetét 116 fokban pásztázza, aztán kapunk egy 8 megapixeles telefotó egységet, 3x optikai zoommal, ezután következik a 64 megapixeles elsődleges modul, amelynek rekeszértéke f/1,9. A negyedik kamera egy 32 megapixeles dedikált portré modul.

Természetesen a Royole FlexPai 2 támogatja az 5G hálózatokat, Wi-Fi 6 képes, Bluetooth 5.1 modem van a belsejében, töltésre és kábeles adatkommunikációra pedig ott lesz a 3.1 szabványú USB-C port. Ezen keresztül kapja majd az áramot a 4450 mAh kapacitású akkumulátor, ami támogatja a Quick Charge 4.0 gyorstöltési metódust, ami a gyakorlatban 18 wattos sebességet jelent. A Royole FlexPai 2 a gyártó saját weboldaláról, illetve a kínai JD.com online kereskedőtől lesz beszerezhető, az értékesítés szeptember 25-én kezdődik.

A hajlítható kijelzős okostelefon ezüst, fekete és arany színekben lesz kapható. a 8/256 GB-os kiszerelés 1470 dollárnak megfelelő kínai jüanért, míg a 12/512 GB-os variáns 1700 dollárral egyenértékű helyi valutát fog kóstálni. Mivel az előd nem igazán került ki hivatalosan Kína határain kívülre, nagy valószínűséggel ez a készülék sem jelenik meg globális forgalomban, bár nem kizárt, hogy ezúttal egy kellemes meglepetésben részesít bennünket az ázsiai gyártó.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid