Bemutatták a MIUI 8-at

5

A Xiaomi termetes készülékének, a Mi Max-nak a bemutatójával egy időben a kínaiak felfedték Androidra épülő felhasználói felületük legújabb változatát, a MIUI 8-at. Az interfész még színesebb, még sokoldalúbb lett, sorra is vesszük a fontosabb változásokat. 

Az új rendszer színes új dizájnt kapott, de a fiatalos, szemnek kedves külalak mellett a funkciók oldalán is történt nem kevés újítás.

miui8-01miui8-02

A MIUI 8 bizonyos alkalmazások esetében támogatja a többablakos módot, így akár egyszerre több applikációt is használhatunk majd a kijelzőn. A felhasználói felület új betűtípust is kapott a még jobb olvasási élmény érdekében. A gyártó által fejlesztett font egyébként 27533 karaktert tartalmaz. A háttérképeket egy új alkalmazás segítségével naponta lehet majd cserélni, legyen szó akár a háttérről, vagy a lezárási képernyőről. A felhasználók 12 kategória közül válogathatnak majd.

miui8-03

A Galéria alkalmazás teljes felújításon esett át, most már támogatja a ráfirkálást, a matricákat, a filtereket, a kivágást, és a zenés videók készítését. Egyetlen simítás a kijelző alján, és máris meg lehet osztani a végeredményt. A Jegyzet app új sablonokkal gazdagodott, a kalkulátor pedig immáron támogatja a haladó számítások megoldását, valamint az átváltásokat.

miui8-04

A kamera új szkenner funkcióval gazdagodott, ami támogatja a WeChat, illetve az Alipay QR-kódokat is. Lehetőség van bizonyos üzletekben a termékek vonalkódját is leolvasni, majd azt eltárolni későbbi vásárlások célzatából. Matekfeladatok beolvasása, megoldása, és az eredmény megosztása ugyanúgy lehetséges.

miui8-05

A MIUI 8 a biztonság terén is sokat lépett előre, képes kiszűrni az átverős, csalással kapcsolatos üzeneteket, illetve megakadályozza a nem szükséges applikációk csoportos elindulását. Az energiatakarékos üzemmód lefagyasztja a háttérben futó folyamatokat, felfüggeszti a szinkronizálást, frissítéseket, és minden egyéb, a háttérben futó felesleges feladatot.

miui8-06

Az új interfész letölthető lesz a Redmi és a Mi Note széria mobiljara, valamint a Mi2, 2S, 3, 4, 4C, 4S, 5, illetve Max készülékekre. A béta verziónak dedikált nyílt regisztráció május 16-án veszi kezdetét, maga a béta ROM június elsején jelenik meg. Június 17-én pedig megérkezik majd a rendszer fejlesztőknek szánt változata is.

miui.comGSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid