Bemutatták a Xiaomi Watch S1 okosórákat és a Buds 3T Pro fülhallgatót

0

A Xiaomi 12 készülékek kiléptek a nemzetközi piacra, és most nyilván a telefonok kapják a rivaldafényt, de azért más termékek is érkeztek. Ezek pedig név szerint a Xiaomi Watch S1 és S1 Active okosórák, valamint a Buds 3T Pro vezérek nélküli fülhallgató, amelyek szintén megérdemelnek némi sajtóvisszhangot.

A Xiaomi Watch S1 tavaly év végén debütált, jelenleg ez a modell jelenti a prémium kategóriát a kínai gyártó kínálatában, és nem csupán a rozsdamentes acélból készült borítás vagy a zafírüveg kijelző miatt. Az Active modell nagyjából ugyanazokkal a jellemzőkkel bír, viszont egy sokkal robusztusabb kialakítás mellett. A mai harmadik versenyzőnk egy fülhallgató, a Buds 3T Pro, ami a gyártó zászlóshajó készüléke a kategórián belül, aktív zajszűréssel felszerelve.

Ha valaki lemaradt volna a korábbi cikkünkről, gyorsan eláruljuk az okosórák főbb jellemzőit. Mindkét óra 1,43 colos AMOLED megjelenítővel büszkélkedhet, az alapmodell kínálja a már említett zafírüveg védelmet. Az órák ugyanazzal a PPG pulzusmérő szenzorral vannak ellátva, illetve képesek mérni a véroxigénszintet is, az alvási minőség monitorozása mellett. A külső borítás mindkét készülék esetében vízálló, a kialakítás megfelel az 5ATM besorolásnak. Az egészségkövetés az órák esetében alapvető funkció, akárcsak az edzések hatékonyabbá tétele, ami a Xiaomi Watch S1 modellek esetében 117 támogatott sport üzemmód képében ölt testet, egyebek mellett.

Az órák kétcsatornás GNSS helymeghatározó rendszerrel vannak felvértezve, illetve képesek a bejövő hívásokat is fogadni Bluetooth kapcsolaton keresztül. A megfelelő piacokon az órák alkalmasak a mobilfizetésre is, a beépített NFC modulnak köszönhetően. Mindkét okosóra belsejében 470 mAh kapacitású akkumulátor található, amelynek köszönhetően a 12 napos készenléti idő is elérhető.

A Xiaomi Buds 3T Pro fülhallgató legfontosabb képessége az aktív zajszűrés, amely képes 40 dB-lel csökkenteni a külső zajokat. Ezt a funkciót egy tripla mikrofonos rendszer teszi lehetővé. A hangzásról 10 mm-es, kettős, dinamikus meghajtók gondoskodnak, amelyek LHDC 4.0 támogatással rendelkeznek, ennek köszönhetően válik lehetségessé a 900 kbps bitrátájú hang.

A fülhallgató támogatja az SBC és AAC kodekeket, illetve képes több eszközhöz is kapcsolódni, egészen pontosan két készüléket tud szimultán kezelni. A fülhallgató külső borítása IP55 minősítésnek megfelelően áll ellen a víznek és a pornak, az üzemidő pedig megközelítőleg 6 órás, amelyet a mellékelt töltődoboz képes akár 24 órára is kiterjeszteni. A doboz töltése történhet USB-C csatlakozón keresztül, vagy vezeték nélküli paddal is, egyébként a dokkoló is IP55 védelemmel rendelkezik.

A Xiaomi Watch S1 269, az Active pedig 199 dolláros áron kerül majd forgalomba. A Buds 3T Pro szintén 199 dolláros nemzetközi árcédulát kapott. Az elérhetőség részleteit egyelőre nem osztotta meg a Xiaomi, ahogyan a forgalmazás dátumai sem ismertek, de hamarosan ezek az információk is bejelentésre kerülnek majd.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid