Bemutatták a ZTE Axon 9 Pro-t

0

A kínai ZTE elég sötét korszakon van túl, ám szemlátomást a közelmúlt eseményei nem tudták megtörni az ázsiai vállalatot. Most visszatértek egy prémium okostelefonnal, név szerint a ZTE Axon 9 Pro-val, ami naprakész operációs rendszert, felsőkategóriás hardvert, és méretes akkumulátort kínál.

A megjelenítő AMOLED technológiát használ, az elődökhöz képest egy kicsit nagyobbra sikeredett, 6.21 hüvelykes, Full HD+ felbontású, és a felső részen ott virít a notch. A képernyő HDR10 képes, és RGB érzékelő is van a még pontosabb fehéregyensúly érdekében. A mobil sztereó hangszórót kapott, amely Dolby Atmos támogatással rendelkezik, de hogy valami rosszat is mondjunk, a 3.5 mm-es jack aljzatról le kell tennünk.

A hátlapon található duál kamerakészlet optikai képstabilizátort kapott, érzékelői 12, valamint 20 megapixelesek, a másodlagos szenzor 130 fokos lencsékkel bír. A 12 megapixeles érzékelő a Sony mérnökeinek munkáját dicséri, egy IMX363 modulról van szó, ami f/1.75 apertúrával, és 1.4 mikrométeres pixelekkel rendelkezik. A szenzorsziget ad otthont az előlapi 20 megapixeles kamerának, ez egy fix fókuszú megoldás, f/2.0 rekeszértékkel. A mobil alkalmas arcalapú kijelzőfeloldásra, amit ez a kamera tesz lehetővé, de van hátlapi ujjlenyomat-olvasó is.

Az Axon 9 Pro hardvere mondhatni teljesen tipikus: Qualcomm Snapdragon 845 chipset, illetve 6 GB RAM jellemzi, a tárhely 128 GB-os, és bővíthető. A telefon úgy támogatja a két SIM kártya egy idejű behelyezését, hogy azokon felül egy micro SD kártya is behelyezhető.

Az okostelefon akkumulátora 4000 mAh kapacitású, amelynek táplálására ott van az USB-C aljzat. A méretes telep támogatja a QuickCharge 4.0 gyorstöltési szabványt, de amúgy nem mellékesen lehet vezeték nélkül is tölteni a masinát. A készülék az IP68 standardnak megfelelően ellenáll víznek, pornak.

A ZTE Axon 9 Pro 650 eurós lesz kapható, bár azt egyelőre nem tudni mikor indul a forgalmazás. Az viszont bizonyos, hogy Németország az egyik legelső piac lesz, amit majd további európai országok követnek a sorban. A mobil természetesen Ázsiában is kapható lesz, azonban nem meglepő módon az Egyesült Államokban viszont nem. :)

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid