A Samsung másoknak is átadja hajlítható kijelzőjét

0

A Samsung keresi a módját annak, miként lehetne gyorsan elterjeszteni a hajlítható kijelzős okostelefonokat, amikor végre piacra dobja a saját megoldását 2019-ben. A cél az, hogy a koncepció gyökeret eresszen a potenciális vásárlók elméjében. Koreai hírforrások szerint a vállalat nagy ötlete az ügy érdekében az volna, hogy más kínai gyártók számára is rendelkezésre bocsátja saját hajlítható megjelenítőjét, olyanoknak, amelyek szintén efféle készülék megalkotásán dolgoznak.

Ahhoz képest, hogy nemrég még képes volt lefoglalni az összes Qualcomm Snapdragon 835 lapkakészletet, a gyártó a hajlítható mobilok kérdésében egyáltalán nem mondható önzőnek, már ha igazak a hírek. Állítólag a cég el is küldött néhány mintát azokból a flexibilis OLED panelekből, amelyeket a Galaxy X (már ha tényleg ez lesz a neve) esetében fel szeretnének használni. A mintákat a Xiaomi, valamint az Oppo mérnökei tanulmányozzák, és később rendelhetnek is belőle, amennyiben úgy látják jónak.

A kép csak illusztráció

Ezekben a panelekben az a különleges, hogy az érintésre érzékeny felületet bele kell integrálni a hajlítható OLED képernyőbe. Jelenleg legjobb tudomásunk szerint Dél-Koreában csak egyetlen, a Samsung Display által birtokolt gyártósor képes ilyen kijelzőket készíteni.

Igazából két eshetőség lehetséges. Az egyik az, hogy a Samsung annyira magabiztos a hajlítható okostelefonokkal kapcsolatban, hogy a termékkategória megalapozásáért (és pesze némi bevételért) még arra is képes, hogy a saját exkluzív kijelző paneljét áruba bocsátsa. Persze az is megtörténhet, hogy már legyártott egy nagyobb mennyiséget ezekből a kijelzőkből, és ha esetleg a mobil egy bukta lenne, legalább azok nem maradnak rajtuk.

Az elemzők szerint a második eset nem túl valószínű, hiszen a Samsung legalább egymillió ilyen panel értékesítését tervezi jövőre, 2020-ban pedig már ötmillió flexibilis OLED képernyőn szeretnének túladni. Persze előbb lássuk, mennyire lesznek sikeresek azok a készülékek, amelyekbe beleszerelik ezeket…

Forrás PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid