Biztonsági rést találtak a OnePlus 6 szoftverében

0

Az arcfelismerés esetében már bebizonyosodott, hogy van még hova fejlődnie a OnePlus-nak, és máris itt a következő biztonsági probléma, ami jóval kellemetlenebbnek ígérkezik.

A lezárt bootloader nagyon fontos a telefonok esetében, hiszen ez akadályozza meg, hogy a gyári szoftvert módosíthassák, vagy megfertőzzék. Aki már használt főzött ROM-ot, az tisztában van vele, hogy először ezt kell megnyitnunk, mielőtt bármiféle mókolást elkezdhetnénk.

A OnePlus 6-nál viszont erre nincs szükség, mivel még lezárt bootloader mellett is hozzá lehet férni a szoftverhez. A hibát az XDA egyik tagja fedezte fel, Jason Donenfeld, aki természetesen rögtön fel is hívta rá a figyelmet. Kijelenthetjük, hogy a hiba komoly malőrnek számít, ennek ellenére nem kell annyira aggódni, mivel a hackernek fizikailag hozzá kellene férnie a mobilunkhoz. Ezután viszont egy számítógép segítségével már nagyon egyszerű dolga lenne.

Az Android Police tesztelte a hibát, és zárt bootloader mellett is képesek voltak felinstallálni a TWRP recovery-t. Persze ennek előnye is lehet, hiszen nagyon könnyű root jogosultságot szerezni a mobilunkon, amire a mai napig sokan igényt tartanak.

A OnePlus persze azonnal reagált a dologra. Nagyon komolyan veszik a problémát, és már dolgoznak a megoldáson, ami hamarosan elérhető lesz. Ez a szoftverfrissítés minden bizonnyal bezárja majd a kiskaput, de aki szeretné rootolni a frissen megvásárolt OnePlus 6 mobilját, az most még könnyen megteheti.

Forrás: Phonearena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid