BlackView A20 bemutató: filléres phablet Android 8.0-val és duál kamerával

0

Mivel közel sincs minden vásárlónak szüksége egy olyan okostelefonra, ami egy zsebméretű atomerőmű, érdemes foglalkozni az olyan készülékekkel is, amelyek bár szerényebb felszereltséggel, de ennek megfelelően jóval kedvezőbb árcédulával bírnak. Ismertetőnk tárgya a BlackView A20, amely szó szerint filléres áron kínál friss Android rendszert, duál kamerát és nagyméretű akkumulátort. Nézzük, mit kapunk akár 15.000 Ft-nál is kevesebbért!

A BlackView A20 egy méretes 18:9 képarányú kijelzőt kapott, ami 5.5 colos, és bár a felbontás csak 960×480 pixel, az IPS panel felhasználása miatt szép színekkel és jó betekintési szögekkel számolhatunk a telefon használata közben.

A készülék mutatós burkolata alatt belépőszintű hardver dolgozik, amelynek lelke a MediaTek által gyártott MT6580 chipset. A négymagos processzor 1.3 GHz-en duruzsol. Ezen lapka ereje nem a nagy teljesítményben, hanem a nagyon minimális fogyasztásban rejlik, ami a mobil méretes akkumulátorával kombinálva kiváló üzemidőt ígér.

Az 1 GB-os rendszermemória, valamint a 8 GB háttértár nem sok, de az alap feladatokhoz elegendő lehet, utóbbi bővítése ráadásul micro SD kártya segítségével bármikor lehetséges. A BlackView A20 támogatja két SIM kártya egyidejű behelyezését, ráadásul nem egy hibrid aljzatról van szó, így élvezhetjük a két hálózati kártya, valamint a tárhelybővítés opcióját egyszerre.

Nem túl gyakori, hogy egy belépőszintű okostelefonnak duál hátlapi kamerája legyen, ám itt most mégis ez a helyzet. A hátoldalon található apparátus elsődleges szenzora 5, míg a másik 0.3 megapixeles, tehát elméletileg minőségibb fotók készítésére lesz módunk, mint bármely más hasonló kategóriás mobillal. Az előlapra szerelt 2 megapixeles szenzor önarcképek készítésére és videotelefonálásra egyaránt alkalmas lehet.

Miközben érthetetlen módon bizonyos középkategóriás telefonok nem kapják meg, addig ezen a filléres mobilon az egyik legújabb Android fut már gyárilag, ami pontosítva 8.0 Oreo-t jelent. Egyébként a Go verzióról van szó, amelyet direkt ilyen szerényebb hardverre optimalizáltak, és természetesen a magyar nyelvet is tartalmazza. Szintén indokolatlanul tűnt el a legtöbb okostelefonból az FM rádió, ám az A20-ból nem maradt ki ez sem, sőt, a 3.5 mm-es jack aljzatról sem kell lemondanunk.

A BlackView A20 akkumulátorának kapacitása 3000 mAh, ami a fentebb méltatott MediaTek lapkával párosítva decens üzemidőt biztosít. A készülék a GearBest jóvoltából most mindössze 54.99 dolláros áron rendelhető, ami még 15 ezer Ft-ra sem jön ki, ráadásul választható vámmentes szállítási módokkal is (EU Priority Line, EU Express). Persze nyilván a helyén kell kezelni ezt a mobilt, nem egy erőgépről van szó, de tartalék telefonnak, esetleg gyereknek, vagy bármilyen alap feladatra teljesen jó lehet ennyi pénzért.

És ez még nem minden, mert most május 21-ig minden nap délelőtt 11 órától napi 30 darab készüléket 39.99 dollárért adnak (~11.000 Ft)! Részletek ezen az oldalon.

Forrás: GearBest

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid