BlitzWolf BW-CDW1 intelligens asztali mosogatógép teszt – A mérete a lényege!

0

Szabvány méretű, beépíthető verziós mosogatógépből annyi van, mint égen a csillag. De mi van akkor, ha egy ekkora gép nem fér el a konyhánkban és nincs külön kiépített víz és szennyvízlefolyó csatlakozónk sem? Akkor szegényesebb kínálattal fogunk szembesülni, éppen ezért a BlitzWolf 4-6 terítékes, kompakt masinája egy hiánypótló megoldás. Az üzemeltetéséhez az áramon kívül 5 liter víz és egy vödör is elég, ráadásul még a telefonunkkal is irányíthatjuk. 

  • BlitzWolf BW-CDW1 intelligens asztali mosogatógép beszerzéséhez a BGHUXC0562 kuponkód használatával 242,24 dollárra lesz szükségünk, ami 91 ezer forint. A szállítás EU raktárról történik, néhány munkanap alatt.
  • Frissítés: aktuális kupon: BG1dbade

Bizonyára sokan vannak, akik utálnak mosogatni, számukra egy mosogatógép maga a megváltás. Azonban kisebb lakásokban, nyaralókban, kollégiumokban, lakóautókban vagy egyszerűen olyan helyeken, ahol nem fér el a mosogatógép, valamint a víz be- és elvezetés sem megoldott, komplikáltabb a helyzet.

Az ilyen helyekre olyan szerkezet kell, ami akár a konyhapulton is elfér és nem kell fix vízcsatlakozás sem. A hordozható mosogatógépként hirdetett BlitzWolf BW-CDW1 pont ilyen. A BlitzWolf márkával már találkozhattatok nálunk több alkalommal is. Az autós indításrásegítő powerbank sokszor kihúzott a pácból, a forrólevegős okos sütő pedig azóta is a konyhánk alaptartozéka.

Tesztalanyunk egy nagy kartondobozban érkezett, a tartozékokat a gép belsejében helyezték el. Ezek az üvegajtó kinyitása, majd a rögzítőszalagok eltávolítása után elénk is tárulnak. Kapunk egy víz feltöltő és egy leeresztő tömlőt, evőeszköztartót, gyümölcs mosó kosarat, kancsót és pár papírdarabot a használati utasítással egyetemben.

A 458×430×428 milliméteres méretekkel és 12 kilogrammos tömeggel rendelkező, műanyag házas cukorfalat beüzemelése roppant egyszerű. A szennyvizet elvezető tömlő egyik végét csatlakoztatjuk a géphez, a másik végét pedig a mosogatóba, vödörbe, akár egy nagyobb palackba, vagy a szennyvíz elvezető csőhöz csatlakoztatjuk.

Majd csatlakoztassuk az elektromos áramhoz a BW-CDW1-et. A gép tetején van egy nyílás, amin keresztül feltölthetjük az 5 literes tartályt. A mosogatógép automatikusan érzékeli és 3 sípolással jelzi, mikor van tele a tartály. Ha nem akarjuk mozgatni, akkor fixen a vízhálózatra is beköthetjük.

Az előlap felső részén található LCD panelen helyezték el a visszajelző ikonokat, illetve a 4 darab érintőgombot. A bal szélen a Dry (szárítás), majd a módválasztó, az S/P (indítás-megállítás) és végül a be-ki kapcsoló gomb zárja a sort.

A vezérlés a beépített WiFi modulnak köszönhetően okostelefonon keresztül, a BlitzWolf alkalmazással is történhet. Ehhez a Dry feliratú gombot kell hosszan nyomva tartani a készülék kikapcsolt állapotában. Az appon keresztül be-kikapcsolhatjuk az eszközt, megállíthatjuk, illetve mosogatási módot választhatunk. Állapotkijelzés vagy egyéb információk nem jelennek itt meg. Ez valami zseniális, pont annyi értelme van az egésznek, mint az árvaházban tartott szülői értekezletnek.

A BlitzWolf BW-CDW1 elvileg 4-6 szett (kb. 20 tányér és pohár) elmosogatására képes egy menetben. Első körben 24 centiméter átmérőjű mélytányérból és lapostányérból 3-3 darabot, plusz 3 darab sütistányért, 3 vizes poharat, 2 kávéscsészét, 1 tejeskávés csészét, 3 unikumos poharat és 3 szett evőeszközt pakoltuk be. Egy háromtagú család ebéd utáni csetresével gond nélkül elbánik, persze a főzéshez használt edények, lábasok már külön kört igényelnek.

Öt féle mosási program érhető el, ezek a:

  • A Standard üzemmód, ami 55° C fokon mosogat, 68° C fokon öblít el, 69 perc alatt;
  • A Gyors üzemmód, ami 50° C fokon mosogat, 62° C fokon öblít el, 29 perc alatt;
  • A Strong üzemmód, ami 60° C fokon mosogat, kétszer öblít 55, illetve 75° C fokon, 89 perc alatt;
  • Az ECO üzemmód, ami 55° C fokon mosogat, 68° C fokon öblít el, 59 perc alatt;
  • A Gyümölcs üzemmód, ami egy 19 perces gyümölcsmosó funkció.

Az 5 liter víz mindegyik üzemmódhoz elegendő!  A mosogatószer adagoló a készülék ajtajában van elhelyezve, egy mosáshoz, 5 liter vízhez, 8 grammra lesz szükségünk. Mi a 94 darabos, 3 az 1-ben funkciós, 16 grammos, Finish All in 1 Max mosogatógép-tablettát használtuk, amelyet egy késsel félbe vágtunk. A mosogatószer mellett ez sót és öblítőt is tartalmaz, de pluszban még adtunk minden mosáshoz egy fél teáskanál Somat vízlágyító sót is, mivel külön sótartály nincs.

Az edénytartó kosár alatt és a gép felső részén 1-1 szórókart helyeztek el, amelyek 360 fokos, spirálszórásos mosást végeznek. Ez a 3D-s permetezés és a 0,3 – 1 MPa víznyomás minden sarkot lefed, gyönyörű szépen elmosogat a BW-CDW1. Az alsó szórókar mellett egy kivehető szűrőt találunk, amelyet érdemes mindig tisztán tartani.

A folyamat, vagyis ,,Mosó Masa mosodája” az üvegajtón keresztül is figyelemmel kísérhető, kék hangulatvilágítás mellett, ami nagyon menő.

A tisztítási fázis végét láthatjuk az LCD kijelzőn is, de a gép hangjelzéssel is figyelmeztet. Utána indul a 60 perces (Dry) szárítási, sterilizálás folyamat, amely 75 Celsius fokos forró levegővel történik. Természetesen ez előbb is leállítható, de akár használható plusz opcióként például baba cumisüvegek fertőtlenítésére.

A BlitzWolf BW-CDW1 tisztítási és szárítási hatékonysága egyaránt „A” kategóriás besorolású. A ciklusonkénti maximális vízfogyasztása 5 liter, kézi mosogatásnál ennek a duplájával nyugodtan számolhatunk. A mosásonkénti energiafogyasztása 1,03 kWh. A zajszint 45 dB, ami egyáltalán nem zavaró.

A számok nyelvén beszélve, forintosítva a történet, kiszámoltuk napi 2 mosás összegét is. Magyarországon 1 m3 víz 465 Ft, akkor a 10 liter víz 4,65 Ft. Villamosenergiából az 1kWh nagyságrendileg 35 Ft, vagyis két menet picivel több, mint 70 Ft. A félbevágott 16 grammos mosogatógép tabletta és a vízlágyító só 2×30 forintos tétel. Szóval a „mini rabszolgánk” 135 forintos napszámba dolgozik, ami nevetséges tétel, főleg úgy, hogy a hagyományos mosogatás sincs ingyen.

A BlitzWolf BW-CDW1-nek a mérete a lényege, helyproblémákkal küzdő egyedülállóknak vagy 2-3 fős háztartásoknak bőven elegendő a kapacitása. A hordozhatósága szintén nagy előny, nem kell a beépítéssel, vízhálózatra kötéssel bajlódni, csak bele kell tölteni a vizet, majd hagyni, hogy végezze a dolgát.

Mosogatási minőségben ugyanazt tudja, mint a szabvány méretű társai, de a fizikai méreteket nem lehet figyelmen kívül hagyni. A mindennapi koszos tényér-bögre kombókkal lazán elbánik, de nagyméretű edényeket, serpenyőket stb. ne akarjunk betuszkolni, ez nem az a kávéház.

Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy modern külsejével bármilyen konyhát fel tud dobni. Nagyon fancy az okostelefonos irányítás is, bár gyakorlati haszna nem sok van. Kisebb, 2-3 fős háztartásokba, ahová felesleges egy nagyobb kapacitású gép, ideális megoldás ez az intelligens asztali mosogatógép. Nyaralókba is jól jöhet, ha ott sem akarunk bajlódni a mosogatássál.  A használatához nincs szükség kiépített víz és szennyvízlefolyó csatlakozóra, az üzemeltetéséhez az áramon kívül 5 liter víz és egy vödör elég.

BlitzWolf BW-CDW1 intelligens asztali mosogatógép beszerzéséhez a BGHUXC0562 kuponkód használatával 242,24 dollárra lesz szükségünk, ami 91 ezer forint.

A termék EU raktárból érkezik, a rendelést követően 3-5 napon belül, nincs további szállítási díj, VÁM, ÁFA és egyéb hercehurca, annyit fizetünk, amennyi fentebb írva van!

NapiDroid.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Kastély Béla

A jövő mindig attól függ, hogy mit teszünk meg a jelenben.

NapiDroid