Bootloop hibát okozhat a legújabb MIUI frissítés

0

Mostanában több felhasználói visszajelzés is érkezett arról, hogy a legújabb MIUI frissítés úgynevezett bootloop hibát okozhat. Ez lényegében azt jelenti, hogy az okostelefon folyamatosan, vég nélkül újraindul. A gyártó is reagált a helyzetre.

A hiba egyaránt érintheti a Xiaomi, a Poco és a Redmi márkájú okostelefonokat, amelyek egy közelmúltbéli rendszerfrissítést követően kezdték el produkálni a rendkívül idegesítő jelenséget. A kínai gyártó egyáltalán nem tagadja a hibát, amellyel kapcsolatban egy hivatalos közleményt is kiadtak az X-en.

A hibáért az új frissítés egyik pluginja, vagyis beépülő modulja a felelős, amely a telefont végtelen újraindítási ciklusba kényszerítheti. Egyetlen gyógyír létezik csupán, a gyári beállítások visszaállítása, ami a korábban le nem mentett felhasználói adatok elvesztésével jár. A hibát eddig csak olyan készülékeken tapasztalták, amelyek MIUI felhasználói felületet futtatnak, tehát ha a készülékeden már HyperOS van, akkor elvileg biztonságban vagy.

A hiba hátterében épp az egymás mellett párhuzamosan létező szoftveres felületek állnak, meg némi emberi figyelmetlenség. A kínai gyártó ugyanis frissíteni szerette volna az egyik rendszeralkalmazást a HyperOS felhasználók számára, de annak új verziója eljutott a MIUI-t futtató készülékekre is. Nem kellett volna neki, mert a szoftveres inkompatibilitás ezt a bootloop hibát eredményezte.

Szerencsére csak keveseket érint a probléma, amelynek továbbterjedését a Xiaomi már megakadályozta. A rossz hír azonban az, hogy azoknak, akik beletenyereltek a jóba, csak a már említett gyári visszaállítás jelenthet megoldást, amelyet ha a képtelenek elvégezni, egy Xiaomi szervizpartner megteszi számukra.

Forrás: GSMArena 

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid