Bréking: újra szállíthatnak amerikai vállalatok a Huawei-nek

0

Nemrég számoltunk be arról, hogy újabb 90 napos haladékot kapott a Huawei, de ez csak a régebben megkötött szerződések folytatására vonatkozik. Most azonban elkezdte engedélyezni az USA kereskedelmi hivatala az új licenceket, ami hatalmas enyhülés a kínai vállalat számára.

A májusban életbe lépett tiltás lényege az volt, hogy az amerikai vállalatok a továbbiakban nem kereskedhetnek szabadon a Huawei-jel, ehhez speciális engedélyt kell kérniük. Azóta közel 300 cég nyújtott be ezzel kapcsolatos kérelmet, ám egészen mostanáig egyet sem fogadtak el ezek közül. A legfrissebb hírek szerint azonban végre elkezdték kiadni ezeket az engedélyeket.

Washington Post kapott egy nyilatkozatot az USA kereskedelmi hivatalától, amely szerint elkezdték kiadni a kereskedéshez szükséges licenceket az amerikai vállalatoknak, de csak olyan esetekben, ahol nem merül fel jelentős nemzetbiztonsági kockázat. Az egyelőre sajnos nem derült ki, hogy mely cégek kaptak engedélyt, és melyek nem, de valószínűleg hamarosan erre is fény derül. Az egyik legnagyobb kérdés nyilván a Google, hiszen amíg el vannak tiltva a Huawei-től, addig nem kerülhet Play Áruház és más Google-szolgáltatások a kínai gyártó mobiljaira.

“A hivatal szűk körű licenceket ad ki, amelyek olyan speciális, limitált tevékenységeket tesznek lehetővé, amik nem jelentenek számottevő nemzetbiztonsági kockázatot az Egyesült Államok számára, és nem sértik az ország érdekeit.” – közölte az USA kereskedelmi hivatala.

Amennyiben a Google is megkapja a szükséges lincenceket, akkor rákerülhetnek a keresőóriás alkalmazásai a Huawei újabb készülékeire, többek között a Mate 30-ra és a Mate 30 Pro-ra.

Fontos azonban kiemelni, hogy a mostani speciális kereskedelmi engedélyek bár jelentenek némi enyhülést, a Huawei továbbra is tiltólistán van, és a 90 napos haladék feltételei sem változtak

Via AndroidPolice

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid