A chiphiány miatt leállt az egyik Xiaomi telefon gyártása

0

Már lassan megemészti az átlagos vásárló, hogy nincs se videókártya, se PlayStation 5, vagy csak másodkézből, sokszoros áron, a globális chiphiánynak “köszönhetően”. Hogy ez az áldatlan állapot az okostelefonok világában is elkezdje éreztetni hatásait, csak idő kérdése volt, többek között emiatt csúszik a Samsung Galaxy S21 FE megjelenése, és most egy Redmi márkájú készülék gyártását is kénytelen szüneteltetni a Xiaomi, sőt, azt javasolják a felhasználóknak, inkább válasszanak egy másik modellt a kínálatukból. A kérdéses modell a Redmi Note 10.

A Xiaomi indonéz szárnya nemrégiben hivatalosan is felfedte, hogy leállították a Redmi Note 10 gyártását, és arra kérték a vásárlókat, hogy inkább válasszanak egy másik készüléket, a sorozaton belülről akár. A CNBC International ottani részlege szerint a globális chiphiány az oka a döntésnek, és bár ez egyelőre csak egy helyi jelenség, a probléma hamarosan más piacokon is megjelenhet.

A Redmi Note 10 egy középkategóriás, kiváló ár/érték arányú mobil, így aztán valószínűleg nagy érvágás lehet a Xiaomi számára, hogy nem tudják értékesíteni. A Redmi Note 10 egy Qualcomm Snapdragon 678 lapkakészlettel, 48 megapixeles kamerával, 33 wattos gyorstöltést támogató 5000 mAh kapacitású akkumulátorral és OLED képernyővel bíró készülék, így aztán nem csoda, hogy a készletek hamar kimerültek, és most úgy tűnik, egy darabig nem lesz utánpótlás.

A Xiaomi Indonézia közösségi média csatornáin a Note 10 Pro, a Note 10S, valamint a Note 10 5G modellek vásárlására bíztatják a rajongókat, de arra nincs semmilyen garancia, hogy ezek a variánsok továbbra is kellő mennyiségben rendelkezésre fognak állni. Az alkatrész-beszállítók jelenleg küszködnek azzal, hogy biztosítsák a gyártáshoz szükséges lapkákat, és az járvány közelgő újabb hulláma tovább bonyolítja a dolgukat.

A beszámolók alapján a gyártók kénytelenek korlátozott létszámmal működni a megnövekedett fertőzési arány miatt, de Vietnámban akadnak olyan üzemek is, amelyek teljesen leálltak, mert egyszerűen nincs elegendő emberük arra, hogy folytassák a munkálatokat.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid