Ilyen lehetett volna a Huawei Mate 50 Pro?

0

Természetesen egy levédett szabadalom egyáltalán nem jelenti azt, hogy az adott koncepció megvalósul, ugyanakkor betekintést biztosíthat egy gyártó tervezőinek elképzeléseibe. Amennyiben a nemrégiben felbukkant Huawei koncepció netán mégis megvalósul, a kínai vállalat egy olyan készülékkel rukkolhat elő, amelynek képernyőjét extrém ívek jellemzik. Az itt látható dizájn állítólag a Mate 50 Pro esetében kerülhetett volna alkalmazásra, ha a készülék megjelenik, bár az is elképzelhető, hogy egy későbbi modell fog hasonlóan kinézni.

Az érdekesebb szabadalmakat a LetsGoDigital csapata szokta kiszúrni, most is így történt, ők fedezték fel ezt a koncepciót, amely egy olyan okostelefont ábrázol, amelynek egy úgynevezett Arc Display kijelzője van. A készülék képernyőjének végletekig fokozott oldalsó ívei egészen a mobil hátuljáig húzódnak.

Maga az ötlet nem csupán egy öncélú látványterv, az oldalsó kijelzők vezérlési funkciókat is ellátnak, ezekre a kínai gyártó virtuális hangerő és egyéb gombokat képzelt el, amelyeket az éppen alkalmazott applikációtól függően módosítani is lehetne. Az ívelt élek arra is alkalmasak lennének, hogy az értesítéseket megjelenítsék.

A szabadalom részét képezi egy nyomásérzékeny érintő rendszer is, amely egészen hasonló az Apple által alkalmazott 3D Touch funkcióhoz. Az ívelt oldalak erősebb nyomásával további extra funkciókat lehetne aktiválni a fejlesztés segítségével.

A tervek szerint a készülék dedikált hűtőrendszert és egy mesterséges intelligencia chipet is kapna, már amennyiben valaha megjelenik. A hátlap téglalap alakú kamerakiépítéssel rendelkezik, amelyben két kör alakú sziget foglal helyet. Összesen négy képrögzítő egységet és egy LED villanót láthatunk.

Más vélemények szerint a Mate 50 sorozat tagjai sokkal inkább a nemrég debütált Honor Magic 3 telefonokra hasonlítottak volna, de ezt valószínűleg már sosem tudjuk meg, ugyanis a Huawei állítólag kaszálta a szériát az alkatrészhiány és a P50 modellek csúszása miatt. Az itt látható koncepció pedig egyelőre csak egy elképzelés marad, de a későbbiekben lehetséges, hogy valami ilyesmi okostelefonnal rukkol majd elő a Huawei.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid