Hamarosan egyből az adott fejezetre lehet majd ugrani a YouTube videókban

0

Amennyiben valaki egy adott információt mozgóképes szemléltetés mellett szeretne megtalálni, a lehető legjobb hely erre a YouTube. Hogy az információ felkutatása minél gyorsabb és hatékonyabb legyen, a Google bejelentett néhány közelgő változást, amelyek hozzájárulhatnak a YouTube appon belüli még jobb felhasználói élményhez.

Abban valószínűleg mindannyian egyetértünk, hogy a videófejezetek bevezetése hatalmas előrelépés volt annak érdekében, hogy még gyorsabban és hatékonyabban találjuk meg a bennünket érdeklő információkat egy adott videón belül. Ha bennünket csak egy specifikus dolog érdekel, mondjuk egy okostelefon kameráinak bemutatása, akkor nem kell végignézni az adott videós teljes tesztjét, helyette egyből ugorhatunk a számunkra fontos részre. Többek között ezt az újítást gondolják tovább a most bejelentett fejlesztések.

A jövőben már a YouTube keresési oldalán meg fognak jelenni a fejezetek minden videónál. A kis előnézeti kép alatt lesz egy sáv amelyen már itt ki tudjuk választani, hogy a videó mely részéhez szeretnénk ugrani. Így jóval gyorsabb  lesz a folyamat, mintha a videó megnyitása után még le kellene görgetnünk a fejezetekhez, és itt kiválasztani a minket érdeklő részt.

Mindez persze csak akkor ér valamit, ha a videós fejezetekre osztotta a saját tartalmát, de azért ez szerencsére már egyre elterjedtebb.

Az rövid videós előnézetek is kibővülnek, hamarosan már a keresőfülön megjelenő videók esetében is láthatunk majd rövid részleteket az adott tartalomból, még a megnyitás előtt.

Az információ megtalálása mellett ráadásul még könnyebb lesz annak értelmezése is, mivel a Google automatikus fordítást is bevezet, amely érvényes lesz a címekre, a feliratokra és a leírásokra, abban az esetben, ha a felhasználó nyelvén nem áll rendelkezésre a kereséssel kapcsolatos releváns tartalom. Ez az opció jelenleg csak az angol nyelvű videók esetében érhető el, de tervben van a funkció kiterjesztése további nyelvekre is.

Az újítástól a keresőóriás szakemberei azt remélik, hogy a tartalomgyártók szélesebb közönséget érhetnek el, a nézők pedig bátrabban tekinthetnek meg számukra releváns információval bíró, de nem az anyanyelvükön készült felvételeket is.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid