A Samsung beszólt a néhai Steve Jobs-nak, kiakadtak az iPhone-rajongók

0

Köztudott, hogy a Samsung és az Apple között hosszú évekre visszamenő komoly rivalizálás van, voltak perek és nyilvános csúfolódás, de azért bizonyos határokat sosem léptek át, arról pedig végképp nem szabad megfeledkezni, hogy a színfalak mögött összedolgozik a két vállalat, számos Samsung alkatrészt használ az Apple. Most nagyon úgy fest, hogy valaki átlépett egy határt a koreai cégnél, és csúnyán belekóstolt a néhai Steve Jobs-ba, az almás cég ikonikus társalapítójába.

Ha visszanéztek néhány korábbi termékbemutatót vagy interjút, akkor Ti is láthatjátok, hogy Jobs mindig is kissé egyszerűen öltözködött, szimpla garbóban és farmerben mutatott be forradalmi telekommunikációs vagy számítástechnikai eszközöket. A Samsug iTest témaválasztójának leírása pont ezt veszi célba. A leírásban a következő áll:

A Samsung felhasználók mind egyediek, és szeretik, ha a telefonjuk is az. Nincs az a garbós, aki előírhatja nekik, hogyan nézzen ki a mobiljuk.

Persze lehetne azon agyalni, hogy nem is Jobs-ról van szó, de ez a célzás eléggé egyértelmű, és az almás gyártó rajongói fel is háborodtak a dolgon. Jobs személyisége tagadhatatlanul megosztó volt, a körülötte kiépült kultusz legalább annyira gáz, mint egy halott embert leszólni a külseje, vagy a szerény öltözete miatt. Még kellemetlenebb, hogy ezt a szöveget azóta sem távolították el a Samsung Themes applikáció szimulált változatából, ami az iTest launcher alapértelmezett témáját mutatja be.

Ha valaki nem tudná, az iTest egy olyan weben keresztül elérhető emulátor, amivel egy iPhone tulajdonos kipróbálhatja, milyen az élet egy Samsung mobillal. Egyelőre sem az Apple, sem a Samsung nem foglalkozott hivatalosan a dologgal, de az internet népe rendesen bepöccent. Mondjuk nem érdemes a Samsungot teljes egészében elmarasztalni, ez valószínűleg csupán egyetlen, kissé “túlbuzgó” alkalmazott műve lehetett.

Steve Jobs a tech világ legendás arca volt, talán ő maga nem volt sem próféta, sem látnok, de akkor is olyan eszközök megszületésénél bábáskodott, mint az első Apple személyi számítógép, a Macintosh, és elévülhetetlen érdemei vannak az iPod és az iPhone megalkotásában. Utóbbi forradalmasította az okostelefonokat, amelyek előtte is léteztek, ám általa új szintre emelkedtek.

Steve Jobs

Az utolsó eszköz, amit a világnak bemutatott, az iPad volt, ami 2010-ben jelent meg. Egy évvel később már nem volt köztünk, elvesztette hosszú harcát, amit a hasnyálmirigyrákkal vívott. Ha van is bármi a személyiségében vagy az életében, amit kritizálni lehet, az semmiképpen sem a külseje vagy a mindennapos ruházata.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid