Karcolták, égették és hajlítgatták a Nokia 5-öt

0

Zack Nelson pokoli próbatételének egy újabb okostelefon esett áldozatul, ezúttal a HMD által gyártott Nokia 5 személyében. A JerryRigEverything YouTube csatornára nemrégiben került fel a videó, amin sokak kedvenc műszerésze válogatott kínzásoknak veti alá a középkategóriás mobil fémből készült burkolatát, ráadásul a videós a mutatós rézszínű kiszerelésre tette rá a kezét a strapateszthez. 

A Nokia 5 összességében remekül szerepel a teszteken, és bár nyilván nem lesz az elpusztíthatatlanság szimbóluma, mint a 3310, azért van miért járjon a keksz a HMD mérnökeinek és gyártósori dolgozóinak. Jó pont például az, hogy a fontos részeket üveg boríjtja, gondoljunk csak az elsődleges, valamint előlapi kamerára, vagy az ujjlenyomat-olvasóra, így a karcoktól kevésbé kell majd félnie a jövendőbeli tulajdonosnak. A plasztikból készült alsó és felső részek remek szolgálatot tesznek, egyrészt a stabil térerő fenntartása, valamint leejtés esetén, hiszen a sarkok mindig a legsérülékenyebb részek. A műanyag mindig jobban állja a sarat ilyen helyzetekben a fémhez képest, így aztán ez a kialakítás mindenképpen dicséretre méltó.

Ha valaki hajlítgatni szeretné a telefont akkor van egy rossz hírünk, igencsak bele kell majd vinnie a kakaót a mozdulataiba, mert a készülék nem adja magát egykönnyen. Akár a kijelző felől, akár hátulról akarjuk megnyomorítani szegény mobilt, kevés sikerrel kecsegtet bármilyen próbálkozás. Az égetés során a kijelző hozza azt a papírformát amit egy LCD megjelenítő szokott, cirka 10 másodperc után feketednek el a képpontok. A képernyő sérülékenységéről még annyit, hogy a Gorilla Glass oltalmának hála csupán a Mohs-skála hatodik szintjén kezd el karcolódni.

Amúgy a telefont mi is leteszteltük, ha ide kattintotok megtudhatjátok milyen verdiktre jutott Robi kollégánk a készülékkel kapcsolatban.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid