Csökkenő profitról számolt be a Samsung

0

A Samsungnak pokoli jól sikerült az elmúlt két év, ami a bevételeket és a profitot illeti, de úgy látszik, a sikerszéria egy kissé megtorpant, legalábbis a friss pénzügyi jelentések tükrében. A memóriachipek iránti alacsony kereslet és a Galaxy csúcstelefonok viszonylag gyenge teljesítménye a kasszáknál kevésbé hízelgő eredményekhez vezettek.

A hivatalos weboldalon nyilvánosságra hozott adatok értelmében átszámolva 45,78 milliárd dolláros bevételt tudhatott magának a Samsung 2019 első negyedében. Az üzemi profit pedig csupán 5,46 milliárd dollár volt. Az előbbi 14 százalékkal, utóbbi pedig 60 százalékkal kevesebb, mint tavaly ilyenkor. A vállalat már korábban figyelmeztette a befektetőket, hogy az eredmények el fognak maradni attól, amit előzetesen kalkuláltak.

A Samsung Electronics bevételének mintegy 75 százalékát a kijelzők és a memória modulok értékesítése adja. Habár a cég egy évvel ezelőtt vezető pozícióban volt, a kínai konkurensek sokkal jobb áron tudták kínálni az LTPS LCD paneleket, így sok gyártó inkább azokat használta OLED helyett. A teljes pénzügyi jelentést valamikor a hónap végén fogják nyilvánosságra hozni, de már ennyiből is látni lehet, hogy kemény idők várnak a Samsungra. Persze sajnálni sem érdemes a koreai gigászt, hiszen egyelőre még mindig az egyik legfontosabb szereplője az okostelefonos (és úgy általában a tech) világnak, csak nyilván a kihívók is egyre vehemensebbek.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid