Csökkent az érdeklődés a Samsung csúcsmobilok iránt?

0

A Samsung nagy reményeket táplál a Galaxy S10 széria iránt, egyes hírek szerint azonban kisebb az érdeklődés, mint tavaly az elődök esetében. De vajon mi az igazság?

A The Korean Herald nevű médiaorgánum szerint 140 000 darabot rendeltek elő a Samsung Galaxy S10 szériához tartozó modellekből a vállalat hazájában az első napon. A Samsung az 5G modemmel ellátott S10-et még valamikor ebben a hónapban tervezi piacra dobni, míg a hajlítható Galaxy Fold május közepén juthat el a vásárlókhoz. Az ipari elemzők szerint a vásárlók érdeklődésének lankadása mögött az állhat, hogy kivárnak, kiderítik mennyire jók ezek a készülékek, mielőtt vennének egyet. De mi a baj a 140 ezres számmal?

Nos, lényegében az, hogy tavaly 180 000 darabot rendeltek elő a koreai vásárlók a Galaxy S9 modellekből az első napon, míg a Galaxy Note 9 esetében ez a szám 200 000 volt tavaly augusztusban, legalábbis a hírt közzétevő dél-koreai lap szerint.

A Samsung viszont ezt cáfolta, szerintük nem pontosak az adatok, és valójában 1,2-ször annyi S10-et rendeltek elő, mint tavaly az S9-ből. Pontos számokat azonban még nem közöltek.

Egyébként az is lehetséges, hogy sokan azt várják, hogy milyen lesz az 5G modemes, vagy a hajlítható telefon, és épp ezért nem vesznek még S10-et. Ugyanakkor könnyen lehet, hogy egyszerűen csak túl drágák lettek a mobilok az előző generációhoz képest, ami egyébként még mindig remekül funkcionál, cseréje nem szükségszerű. Persze a dél-koreai előrendelési adatok alapján nem lehet komolyabb következtetéseket levonni, így a rajongóknak és az ellendrukkereknek is azt javasoljuk: várjuk meg a pontosabb adatokat.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid